Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Mūsējiem Pasaules čempionātā ir noteikts iekļūt vismaz otrajā kārtā

LETA, 25.04.2007. 16:45

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā, kas no 27.aprīļa līdz 13.maijam notiks Maskavā, ir izvirzīts uzdevums iekļūt sacensību otrajā posmā, trešdien preses konferencē medijus informēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.
Mūsējiem Pasaules čempionātā ir noteikts iekļūt vismaz otrajā kārtā

"Valdes sēdē uzklausījām izlases galvenā trenera Oļega Znaroka ziņojumu par komandas aizvadīto gatavošanās posmu," norādīja Lipmans. "Izvirzījām komandai uzdevumu pārvarēt pirmā posma barjeru un turpināt cīņu par medaļām. Domāju, ka šis uzdevums ir optimāls. Znarokam jau izdevās izveidot cīņasspējīgu kolektīvu, kas var sasniegt mērķus."

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvija aizvadījusi sešas pārbaudes spēles. Pirmajā cīņā Latvija Rīgā pēcspēles metienos ar 3:2 uzvarēja Vāciju, bet pēc tam zaudēja vāciešiem Rīgā ar 1:3. Pirms divām nedēļām, 13.aprīlī, Latvijas izlase savā trešajā pārbaudes spēlē viesos ar 3:7 zaudēja Somijai, 19.aprīlī viesos ar 2:3 atzina Slovākijas pārākumu, 21.aprīlī ar 4:0 izbraukumā pārliecinoši pieveica Austriju, bet 24.aprīlī savā laukumā ar 5:2 pieveica Austriju.

Kā zināms, Latvijas hokejisti pasaules čempionātā Maskavā spēlēs A grupā kopā ar Zviedrijas, Šveices un Itālijas izlasēm. Trīs pirmo vietu ieguvēji pēc apļa turnīra rezultātiem turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā.

Latvijas izlase pagājušā gada pasaules čempionātā, kas notika Rīgā, Pjotra Vorobjova vadībā ierindojās desmitajā vietā. Latvijas valstsvienības labākais sasniegums bija 1997. un 2004.gada čempionātā, kad tā izcīnīja septīto vietu.

Pirmo spēli pasaules čempionātā Latvijas izlase aizvadīs šo sestdien, 28.aprīlī, kad tiksies ar Šveici. 30.aprīlī Latvijas pretiniece būs Zviedrija, bet A grupas pēdējā spēlē 2.maijā Latvija tiksies ar Itāliju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV