Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

LFF valde: LMT Virslīga 2010 sāksies marta pēdējā nedēļas nogalē

Mārtiņš Hartmanis, 14.01.2010. 18:15

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde šodien noteica LMT Virslīgas sezonas sākuma datumu - tā būs marta pēdējā nedēļas nogale un komandu skaitu, kas tajā piedalīsies - tās būs desmit:  SK Liepājas Metalurgs, FK Ventspils, Skonto FC, SIA “Jūrmala-V.V.”, JFK Olimps, SK Blāzma, FC Tranzīts, FK Jelgava, FK Jaunība, Daugavpils Daugava. Klubiem būs iespēja izvēlēties pirmo kārtu iespējamo laika apstākļu dēļ aizvadīt Olimpiskajā Sporta Centrā uz mākslīgā seguma, vai arī savos mākslīgajos laukumos.

Tika uzklausīts jaunās komandas Daugavpils "Daugava" izpilddirektors Leonīds Šinders un tika atgādināts, ka ne Tamazs Pertia, ne Oļegs Gavrilovs šajā klubā nedrīkst ieņemt nekādus amatus. Pretējā gadījumā klubs riskē ar izslēgšanu no LMT Virslīgas un Tamazs Pertia - ar trenera licences zaudēšanu. LFF valde bija vienisprātis, ka klubam no Daugavpils jāspēlē Virslīgā. Ņemot vērā to, ka klubs nopelnīja vietu LMT Virslīgā 2009.gadā, bet lūdza vietu Pirmajā līgā finansiālu apsvērumu dēļ, šā brīža kluba attīstības plānus, jauno bāzi, uzbūvēto stadionu, ieguldītos līdzekļus futbola attīstībā, kā arī domes un kluba lūgumu atjaunot tam vietu LMT Virslīgā, LFF valde pieņēma šādu pozitīvu lēmumu. Turklāt LMT Virslīgas pilnvaroto klubu sanāksmē pagājušā gada 14.oktobrī visi LMT Virslīgas klubi atbalstīja Daugavpils komandas dalību LMT Virslīgā.

LFF valde noteica, ka LFF Sacensību daļa līdz 1.februārim sagatavos LMT Virslīgas 2010.gada kalendāra un izspēles sistēmu variantus, no kuriem viens pēc tam tiks izvēlēts 2010.gada sezonai.

LFF valde apstiprināja LFF sastādīto budžetu 2010.gadam, kas salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem ir sastādīts ar aptuveni 30% ekonomiju. Kādā no nākamajām valdes sēdēm tiks skatīts LFF izveidotās un 100% īpašumā esošās "Futbola Aģentūras" budžets un attīstības plāni.

Tika apstiprināts LFF Tiesnešu komitejas jaunais sastāvs ar priekšsēdētāju Borisu Grigu un locekļiem: Vladimirs Ivušins, Miķelis Rubenis, Ādolfs Supe, Sergejs Kuļikovs, kā arī nedaudz papildināts Tiesnešu komitejas nolikums jaunajā redakcijā. Paredzēts, ka Tiesnešu komiteja vadīs inspektoru darbību.

LFF valde uzklausīja LFF komercdirektoru Vladimiru Žuku par LFF attīstības projektiem, kā arī iespējamiem jauniem futbola stadioniem Rīgā.

LFF valde ieplānoja, ka uz nākamo valdes sēdi jaunās LFF Sporta tehniskās daļas vadītājs Igors Kļosovs sagatavos vienotu jaunatnes treneru apmācības programmu.

LFF ikgadējā konference notiks 23.martā plkst.12. Tajā uzdots LFF komercdirektoram V.Žukam informēt par LFF projektiem. Tāpat tika pilnvarots LFF sekretariāts izskatīt LFF biedru sarakstu, kas apstiprināms ikgadējā LFF konferencē. LFF biedru maksa saskaņā ar LFF statūtiem saglabāta 50 LVL apmērā organizācijām, kuras startē pieaugušo sacensībās un 25 LVL apmērā organizācijām, kas startē bērnu un jauniešu sacensībās.

Tika apstiprināts arī iepriekšējās valdes sēdes protokols un noteikts, ka nākamā valdes sēde notiks 9.martā plkst.11.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV