Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

“ASK/Ogre” pagarina sezonu

Gatis Kreceris, 29.03.2007. 09:00 | komentāri (2)

"Samsung" Premjerlīgas spēļu sēriju trešdien pagarināja "ASK/Ogre" hokejisti, kas pēcspēles soda metienos ar 4:3 pārspēja pašreizējos Latvijas čempionus „Rīga 2000” hokejistus. Sērijā rezultāts 3:2 „Rīga 2000” vienības labā.
“ASK/Ogre” pagarina sezonu

Galerijas:

Mača pirmais periods aizritēja līdzīgā cīņā, lai gan vārtus nevienai no komandām gūt neizdevās. Reālas vārtu gūšanas iespējas vairāk izveidoja mājinieki. Jau spēles pirmajā minūtē vairākumā nokļuva mājinieki, taču viena spēlētāja pārsvara priekšrocības neizmantoja ASK hokejisti. Perioda beigu daļā laba iespēja izvirzīties vadībā radās rīdziniekiem, taču Jurija Kļujevska metienu tvēra līdz, šim labi spēlējošais, ogrēniešu vārtsargs Lūsiņš. Spēles pirmā trešdaļa noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Otrā perioda sākumā spēli aktīvāk uzsāka ogrēnieši, kuri arī likumsakarīgi atklāja mača rezultātu. 22. minūtē precīzs metiens padevās Mārim Grāvītim un vēl pēc nedaudz vairāk kā minūtes rezultātu dubultoja Maksims Širokovs. Pēc nepilnām 2 minūtēm rezultāta starpību līdz minimumam samazināja exogrēnieties Edijs Brahmanis, kurš ripu raidīja vārtu tālākajā stūrī, Lūsiņš šajā epizodē bija bezspēcīgs. Ceturtos vārtus spēlē pēc rupjas Raituma kļūdas guva Korņilovs, kuram tie bija otrie vārti šajā mačā. Tādējādi ogrēnieši atjaunoja 2 vārtu pārsvaru. Perioda 15. minūtē savus otros vārtus spēlē guva rīdzinieki, kad precīzs pēc Edgara Branča un Raimonda Daņiliča piespēlēm bija Aigars Miranovičs. Perioda beigu daļā vairs nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās un rezultāts pēc aizvadītām 40 minūtēm bija 3:2 mājinieku labā.

Trešās trešdaļas sākumā vairākas labas izdevības palielināt pārsvaru izveidoja ogrēnieši, taču līdz vārtu guvumam mājinieki netika. Ko neizdarīja mājinieki, to izdarīja viesi. Perioda 11. minūtē rezultātu izlīdzināja „Rīga 2000” kapteinis Artis Ābols. Pēc šī vārtu guvuma aktīvi uzbrukumā darbojās ogrēnieši, labas izdevības radās divu vārtu autoram Korņilovam un Brancim, taču veiksme šoreiz bija galvaspilsētas hokejistu sabiedrotā. Spēles pamatlaiks beidzās ar neizšķirtu rezultātu 3:3. Šim mačam tāpat kā iepriekšējam bija nepieciešams 5 minūšu pagarinājums, kurā “zelta vārti” tā arī netika gūti un spēles uzvarētāju atkal nācās noskaidrot „bullīšos”.

„Bullīšu” pirmajā metienu sērijā precīzi bija vien 2 metieni. Ogres komandas labā vārtus guva Razgals, savukārt rīdziniekiem precīzs bija Ābols. Arī sestos metienus devās izpildīt abi iepriekš pieminētie. Aigars Razgals savu izdevību izmantoja, taču rīdzinieku komandas kapteiņa metiens izrādījās neveiksmīgs un tādējādi Ogres hokejisti varēja svinēt uzvaru ar 4:3.

Raksturojot šo spēli divos vārdos, jāsaka vienīgi “fantastisks fināls”! Pašreizējie čempioni ne tikai izturēja mājinieku sienu nelabvēlību, bet sagādāja arī pamatīgu spriedzi visiem “ASK/Ogre” faniem. “Bullīši” ir laimes spēle un tikai rupjas kļūdas var norādīt, kurš šai spēlei bija vairāk sakoncentrējies, jo kas zina, kā viss būtu beidzies, ja Galviņš, izejot pret ogrēniešu vārtsargu viens pret vienu, ripu nebūtu atstājis neizkustējušos no centra apļa.

"Samsung" premjerlīgas fināls.
Piektā spēle.
"ASK/Ogre" - "Rīga 2000" 4:3 (0:0, 3:2, 0:1, 1:0).
Vārtus guva: 21:25 Māris Grāvīts (Dmitrijs Korņilovs, Andrejs Kardašs) 1:0, 22:53 Dmitrijs Korņilovs (Māris Grāvītis, Aigars Bērziņš 2:0, 24:25 Edijs Brahmanis (Artis Ābols, Iļja Demidovs) 2:1, 25:07 Dmitrijs Korņilovs (Māris Grāvītis, Aigars Bērziņš) 3:1, 34:31 Aigars Mironovičs (Edgars Brancis, Raimonds Daņiļičs) 3:2, 50:41 Artis Ābols (Iļja Demidovs, Armands Bērziņš) 3:3.
Pēcspēles metienus realizēja: Razgals 2 - Ābols.

Nākamā cīņa gaidāma jau piektdien, 30. martā rīdzinieku mājvietā „Siemens” ledus hallē Pinķos.

Atliek vien atgādināt, ka regulārās sezonas laikā abas komandas tikās 8 reizes. Četras uzvaras svinēja "ASK/Ogre" hokejisti un četras "Rīga 2000".


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV