Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Starptautiskais futbola turnīrs "Riga Cup" vasarā pulcēs 4 300 dalībnieku

Ilva Erta, 22.01.2010. 17:43

Ar Rīgas domes atbalstu no 22. līdz 24.janvārim notiek JFK "Olimps" organizētais starptautiskais Bērnu un jauniešu futbola turnīrs "Riga Cup" 12 gadu veciem zēniem (1998. g. dz.), kurā pirmoreiz piedalās Anglijas klubs "Tottenham Hotspur" un Itālijas klubs "Atalanta". Sacensības notiek Olimpiskajā sporta centrā "Bērnu Futbola Attīstības Centra" apsaimniekotajā futbola hallē Grostonas ielā 6b, Rīgā. Apmeklētājiem ieeja uz spēlēm - bez maksas.

Turnīra "Riga Cup" oficiālajā atklāšanā piedalās Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, Rīgas domes deputāts Maksims Tolstojs, Latvijas Futbola federācijas prezidenta Gunta Indriksons deliģētais LFF valdes loceklis Dainis Gudermanis un Latvijas futbola izlases kapteinis Vitālijs Astafjevs, kurš valstsvienībā aizvadījis 158 spēles, sasniedzot Eiropas rekordu. Pasākumā uzstāsies Rīgas skolēnu pils tautas deju ansamblis "Uguntiņa".

"Riga Cup" ziemas turnīrā kopumā piedalīsies apmēram 700 jaunie futbolisti

Turnīrā "Riga Cup" 12 gadu veciem zēniem piedalās 8 komandas: JFC "Skonto" (Latvija), SK "Liepājas Metalurgs" (Latvija), "Tottenham Hotspur" FC (Anglija), "Atalanta" BC (Itālija), FC "Honka" (Somija", "HJK" (Somija), "Santos Tartu" (Igaunija) un AF "Saulia" (Lietuva). 22.janvārī sacensības notiks plkst. 9.00 - 18.00; 23.janvārī plkst. 9.00 - 13.00 un plkst. 16.00 - 20.00; 24.janvārī plkst. 9.00 - 13.00, savukārt plkst. 13.10 būs apbalvošana.

"Riga Cup" ziemas turnīrs ir piecu turnīru sērija, kurā kopumā piedalīsies apmēram 700 jaunie futbolisti no 9 valstīm. Šis ir pēc kārtas otrais "Riga Cup" ziemas turnīrs, nākamie notiks 29.-31.janvārī 13 gadu veciem (1997. g. dz.), 5.-7.februārī 14 gadu veciem (1996. g. dz.) un 19. - 21.februārī 15 gadu veciem (1995. g. dz.).

Turnīrs piesaistīs aptuveni 7 000 tūristu

"Šovasar no 6. līdz 10.jūlijam Rīgā notiks JFK "Olimps" organizētais starptautiskais Bērnu un jauniešu futbola turnīrs "Riga Cup", kas būs līdz šim vērienīgākais Baltijas valstīs," informē turnīra "Riga Cup" valdes priekšsēdētājs Raimonds Laizāns.

Turnīrs norisināsies sporta kompleksā "Ķeizarmežs" un speciāli izveidotos laukumos pie Brīvības pieminekļa, tajā piedalīsies 8 līdz 17 gadus veci puiši un meitenes no 24 valstīm - Latvijas, Armēnijas, Brazīlijas, Kongo, Ekvadoras, Anglijas, Somijas, Džordžijas, Gvatamalas, Krievijas, Zviedrijas, Ukrainas u. c. "Turnīrs pulcēs aptuveni 4 300 jauno futbolistu no 250 komandām. Šajās piecās dienās "Riga Cup" piesaistīs Rīgai aptuveni 7 000 viesu - turnīra dalībnieku vecākus, fanus un mediju pārstāvjus. Paredzams, ka kopā ar viesiem turnīru apmeklēs aptuveni 10 000 skatītāju," atzīst turnīra "Riga Cup" direktors Marko Rokka.

Turnīra "Riga Cup" vēsture


Starptautiskais bērnu un jauniešu futbola turnīrs "Riga Cup" aizsākās 2000. gada janvārī. Toreiz turnīrs notika tolaik modernajā "Skonto hallē" un to organizēja Jaunatnes Futbola centrs "Skonto", kura prezidents Raimonds Laizāns ir arī JFK "Olimps" valdes priekšsēdētājs un turnīra "Riga Cup" organizators visus šos 11 gadus.

Jau uz pirmo turnīru izdevās uzaicināt labākos futbola klubus no Krievijas -"Zenīts" un "Dinamo", no Ukrainas "Šaktar" un "Dinamo", kā arī no Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Somijas. Turnīrā piedalījās arī labākā Latvijas komanda - "Skonto". Par turnīra pirmo uzvarētāju kļuva Ukrainas komanda "Dinamo" .

Turnīra pastāvēšanas laikā komandu delegāciju sastāvā Rīgā ir viesojušās tādas leģendāras personības kā Viktors Carjovs ("Dinamo" Maskava), Vitālijs Hmeļnickis ("Dinamo" Kijeva) un Viktors Nosovs ("Šaktar" Donecka).

Šobrīd Latvijas izlases, "Skonto" FC un FK "Ventspils" sastāvos spēlē iepriekšējo turnīru dalībnieki - Kristaps Blanks, Igors Semjonovs, Sergejs Kožans, Jevgēņijs Kosmačovs un Aleksandrs Cauņa u.c.

Pēdējos četrus gadus turnīru "Riga Cup" rīko JFK "Olimps". Šajos gados turnīrā ir piedalījušies čempioni un labākās komandas no Ukrainas, Krievijas, Latvijas, Igaunijas, Zviedrijas, Somijas, Spānijas un Vācijas.

Turnīrs "Riga Cup" ir ieguvis popularitāti ne tikai Eiropas valstīs, bet arī Austrumeiropā. Uz desmito, jubilejas turnīru, Rīgā ieradās vairāk nekā 700 jauno futbolistu no 7 valstīm.

Par jubilejas turnīra uzvarētājiem dažādās vecuma grupās kļuva "Werder" no Brēmenes, "Espaniol" no Barselonas un "HJK" no Helsinkiem.

Preses konferencē piedalās Bērnu un jauniešu futbola turnīra "Riga Cup" organizētāji - JFK "Olimps" valdes priekšsēdētājs Raimonds Laizāns, ģenerālmenedžeris Marko Rokka un menedžere Īrisa Danelsone, kā arī Anglijas futbola kluba "Tottenham Hotspur" treneris Chris Ramsey un Itālijas futbola kluba "Atalanta"treneris Luca Rebba.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV