Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

„Vega 1” piedzīvo zaudējumu piecu setu cīņā

Mārtiņš Kozlovskis, 25.01.2010. 15:51

Svētdien, 24. janvārī, ļoti svarīgu spēli savās mājās Nacionālajā volejbola līgā vīriešiem aizvadīja Liepājas volejbola komanda „Vega 1”, kas smagā piecu setu cīņa ar rezultātu (2:3) piekāpās vieniem no saviem sīvākajiem sāncenšiem - „Burtnieku novads” komandai.

Gaidāma spēle bija ļoti principiāla un svarīga, jo svētdienas pretinieki turnīra tabulā atradās tieši priekšā liepājniekiem. „Vega 1” ar izcīnītiem 16 punktiem 13 aizvadītajās spēlēs atradās 9. vietā, bet „Burtnieku novads” 8. vietā (19 punkti 13 aizvadītajās spēlēs).

Līdz ar to, liepājnieki uzvaras gadījumā ļoti iespējams varēja pakāpties vienu vietu augstāk, taču tā viss nenotika un viesi tomēr izrādījās pārāki, turklāt, uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešami visi pieci seti.

Pirmais sets liepājniekiem izvērtās gaužām neveiksmīgs, kā rezultātā tika zaudēts ar 14:25. Taču otrais cēliens jau bija sekmīgāks un liepājnieki spēja panākt neizšķirtu, uzvarot setu ar 25:22.

 Kā vēlāk izrādījās, trešais sets šajā mačā bija viens no svarīgākajiem, jo uzvarētāju noskaidrošanai nepietika ar 25 punktiem. Seta uzvarētājs bija jānoskaidro līdz vienas komandas divu punktu pārsvaram un tā abas vienības aizspēlējās līdz pat 30 punktiem. Diemžēl veiksme šoreiz nebija mājinieku sabiedrotā un sets tika zaudēts ar 30:32.

Liepājnieki pēc smagā trešā seta tomēr nesalūza un spēja saņemties. Vēlme spēlē izcīnīt vismaz punktu izdevās un ceturtais sets tika uzvarēts ar 25:20, tādējādi uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams izšķirošais piektais sets.

No iepriekšējo maču pieredzes piektais sets liepājniekiem nav bijis no tiem veiksmīgākajiem un par nelaimi, tas turpinājās arī šajā mačā. Mājinieki setā spēja gūt tikai deviņus punktus, tādējādi piedzīvojot zaudējumu setā ar 9:15 un visā spēlē ar rezultātu (2:3).

Gūtais punkts „Vega 1” volejbolistiem neko īpašu nedeva un komanda joprojām saglabā 9. vietu 11 komandu konkurencē. Savukārt, „Burtnieku novads” pateicoties uzvarai spēja pakāpties vienu vietu augstāk (7. vieta).

Nākošās četras spēles „Vega 1” volejbolistiem būs jāaizvada izbraukumos un tuvākā spēle savās mājās būs tikai 13. februārī, kad Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies VK „Ropaži” komanda. Spēles sākums pulksten 14:00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV