Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

J.Prokopčuka: Skriešana tas ir pamats jebkuram sporta veidam

Gatis Kreceris, 26.04.2007. 10:15 | komentāri (2)

Jau pavisam drīz 20.maijā notiks Nordea Rīgas maratons, kurā varēs piedalīties ikviens. Dalībniekiem būs iespēja izvēlēties sev piemērotāko distanci (pavisam tās būs trīs). Īsākā distance minimaratons, kura ir domāta tautai būs 6000 m, nākamā jau skan nopietnāk, pusmaratons 21097,5 m un pats maratons 42195 m.
J.Prokopčuka: Skriešana tas ir pamats jebkuram sporta veidam

Galerijas:

Latvijas vieglatlēte Jeļena Prokopčuka, kura šobrīd ir viena no pasaules labākajām maratonistēm aicina visus skriet gribētājus piedalīties Nordea Rīgas maratonā, kaut vai, noskriet 6 kilometrus. Atliek vien atgādināt, ka Jeļena pasaules rangā starp sievietēm atrodas pārliecinoši pirmajā vietā. Ja līdz gada beigām Ļena netiks apsteigta, tad mūsu sportiste saņems galveno balvu 500 000 ASV dolāru.

Jeļenas Prokopčukas sasniegumi komentārus neprasa, mūs sportiste ir divreiz uzvarējusi prestižajā Ņujorkas maratonā, kā arī divreiz palikusi otrā Bostonā.

Jeļena Prokopčuka: „Esmu maratoniste un zinu ko tas nozīmē. Ar skriešanu nodarbojos ~ 20 gadus, tas nebūt nav viegli. Lai noskrietu maratonu netrenētam cilvēkam būtu jāgatavojas vismaz 3 gadi, tas prasa ļoti daudz darba un gribēšanu. Esmu priecīga, ka Rīgai atkal būs savs maratons, pēc gadiem 5 – 6 tas varētu būt jau augstā līmenī. Aicinu visus skriet gribētājus noskriet 6000 m un varbūt pēc gadiem pusmaratonu un pat maratonu. Galvenais nav uzvarēt, bet gan tikt līdz finišam. Lai skrietu nav vajadzīgs nekas īpašs vienīgi kedas un gribēšana”.

“Lai sāktu skriet ir jāievēro pakāpenības princips. Sākumā būtu jānovērtē savs spējas, ar kādu distanci vajadzētu sākt, piebilda Jeļena Prokopčuka





Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV