Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Sieviešu hokeja klubi veiksmīgi cīnās Igaunijā

Vita Ļebedeva, 01.02.2010. 13:53

Latvijas sieviešu hokeja klubu komandas veiksmīgi cīnās Igaunijas atklātajā čempionātā. Turnīrs notiek pēc divu apļu sistēmas. Šobrīd jau ir aizvadīta puse no regulārā čempionāta spēlēm. Latvijas hokejistes priecē savus līdzjutējus gan Rīgā, gan arī rāda augstu meistarības līmeni Tartu un Kohtla Jarve hokeja cienītājiem.

Igaunijas atklātajā hokeja čempionātā piedalās SHK „Laima”, kas ir Latvijas sieviešu hokeja izlases bāzes komanda, apvienotā komanda „Zemgale/Laima”, „Ice Girls” un „I.C.”.

Čempionāta līdere šobrīd ir „Zemgale/Laima”, kas pēc septiņām aizvadītajām spēlēm ir guvusi 12 punktus. Otrajā vietā ir „Laima” – 5 spēlēs 10 punkti. Bet par trešo vietu cīnās Igaunijas komanda „Viru Sputnik” un „Ice Girls”.

Turnīra rezultatīvākās spēlētājas ir SHK „Laima” hokejistes: Inese Geca-Miljone, Sintija Greiere un Līga Miljone, kura ir Ineses meita. Līdz ar to šajā klubā tiek attīstītas arī ģimenes tradīcijas.

Latvijas sieviešu hokeja kluba „Laima” prezidents Haralds-Modris Ozoliņbeiks atzina: „Zemgales un Laimas komandu apvienošanu vērtēju ļoti pozitīvi. Tas ir labs sākums sieviešu hokeja attīstībai Jelgavā, piesaistot arī jaunas dalībnieces. Savukārt dalība Igaunijas čempionātā dod lielāku spēļu praksi tieši jaunākajām Latvijas sieviešu izlases dalībniecēm.”

Atgādinām, ka pērnā gada aprīlī Latvijas sieviešu hokeja izlase veiksmīgi nostartēja pasaules čempionātā Itālijā II divīzijā. Uzvarot Ziemeļkorejas, Dāniju, Itāliju, Lielbritāniju un Nīderlandes izlasi, Latvijas sieviešu izlase pilntiesīgi atgriezās I divīzijā.

Latvijas sieviešu hokeja klubu komandu statistiku Igaunijas atklātajā čempionātā var apskatīt: http://www.virusputnik.ee/viewpage.php?page_id=48

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV