Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Šajā sestdienā plānots sasniegt rekordu Tautas slēpojumā „Apkārt Alaukstam”

Dace Kurpniece, 03.02.2010. 14:47 | komentāri (2)

Tautas slēpojums „Apkārt Alaukstam” šajā sestdienā norisināsies jau 21.reizi, un jau tagad pavisam droši var prognozēt jauna rekorda tautas slēpojumā sasniegšanu.

Līdz šim rekords dalībnieku skaita ziņā bijis 2002.gadā, un tas bija 1007 dalībnieki. Baltijas valstu mērogā vienīgi Tartu maratons ir spējis apsteigt Alaukstu, ja runa ir par dalībnieku kvantitātes rādītājiem.

Sacensību organizators Uvis Avens atzīst, ka šim tautas slēpojumam panākuma atslēgas ir divas – viena ir tautas saliedētība un vēlme piedalīties šajā slēpojumā, ko pierāda arī „Apkārt Alausktam” vēstures fakti, otra – sponsoru un atbalstītāju iesaistīšanās pasākuma veiksmīgā norisē. „Piemēram, Tele2 šogad ir pieteicis sevi ne vien kā sacensību sponsors, bet arī kā viena no kuplāk pārstāvētajām komandām,” apgalvo U.Avens. „Tas norāda uz atbalstītāju izpratni par pasākuma nozīmīgumu sociālajā telpā un vēlmi iesaistīties visos notikumu procesos, kas dod stimulu nākamajos gados sacensības veidot arvien apjomīgākas un tautu vienojošākas.”

U.Avens apkopojis iepriekšējo dalībnieku aktivitāti uz iepriekšēju reģistrēšanos slēpojumam internetā, no kā secināts, ka šogad pastāv izredzes sagaidīt ievērojami lielāku distanču slēpotāju skaitu. Jau tagad pieteikto slēpotāju skaits ir dubultojies, tā kā tiesnešiem ko darīt būs.

„Šoziem distanču slēpošana ir viens no populārākajiem aktīvās atpūtas veidiem. Ar to nodarbojas ģimenes, draugu kompānijas, arī pensijas vecuma cilvēki, kuri labprāt pavada laiku svaigā gaisā. Šim sporta veidam vecuma ierobežojumu nav, un to pierāda gan tautas slēpojuma dalībnieku dažādie vecumi, gan sporta preču veikalu pārstāvji, kuriem arī ir veikti savi novērojumi,” komentē U.Avens. „Tā kā distanču slēpošanas inventārs nu jau Rīgā kļuvis par deficīta preci, daudzi slēpojuma dalībnieki interesējas par iespēju iznomāt inventāru turpat pie Alauksta sacensību dienā. Pie tā pašreiz arī strādājam, un ja izdosies vienoties ar nomas inventāra piegādātājiem, tad Alaukstā būs iespēja saņemt inventāru nomā. Bet par to, vai šādu iespēju paspēsim nodrošināt, dalībniekiem jāseko līdzi sacensību oficiālajā mājas lapā www.apkart-alaukstam.lv”

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV