Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ar 1188 viegli uzzināt par Olimpiskajiem rekordiem Vankūverā

Līga Bite, 12.02.2010. 17:42

Līdz ar XXI Ziemas Olimpisko spēļu atklāšanu Vankūverā, Uzziņu dienests 1188 ir sarūpējis labu ziņu sporta cienītājiem, jo zvanot vai sūtot jautājumu SMS formā, ikviens interesents saņems visaptverošu informāciju par aktualitātēm olimpiskajās spēlēs un sasniegtiem jauniem rekordiem daudzajās disciplīnās.

Olimpiskās spēles arī iepriekš ir raisījušas plašu interesi sabiedrībā, par ko liecina Uzziņu dienesta 1188 apkopotā informācija. Visvairāk jautājumi uzdoti tieši par Latvijas sportistu  plānotajiem startiem un sasniegtajiem rezultātiem, kā arī vispārīga informācija par olimpiādi:

Kādi Latvijas sportisti startēs biatlonā?
Kas atklāšanas pasākumā nesīs Latvijas karogu?
Kad notiks hokeja spēle starp Latvijas un ASV izlasēm?
Kā var pieteikties dalībai olimpiskajās spēlēs?
Kur var nopirkt biļetes uz noslēguma ceremoniju?

Uzziņu dienests 1188 pagājušā gadā ir sniedzis gandrīz 10 miljonu uzziņu, tai skaitā SMS uzziņas, kuru popularitāte ir ievērojami pieaugusi.  „Pērn īsziņas formā esam atbildējuši uz vairāk kā 85 000 tūkstošiem brīvā teksta īsziņām un ar katru mēnesi to proporcija pret zvaniem pieaug. Tas liecina, ka arvien vairāk klientu novērtē pakalpojuma priekšrocības, jo saņemtā informācija nav jāpieraksta vai jāpatur galvā, tā ir viegli saglabājama un pārsūtāma, pie tam, tas mazāk traucē apkārtējos,” skaidro Lattelecom BPO valdes priekšsēdētāja Ilze Zoltnere.

Populārākās nozares, par kurām iedzīvotāji uzdevuši jautājumus ir medicīnas pakalpojumi, valsts un pašvaldības iestādes un to darba laiki, kā arī autoservisi un bankas. Savukārt, janvārī TOP 10 virsotnē stabili turējās satiksmes drošības uzziņas, kā arī visaptveroša informācija par autoservisiem, kas visticamāk ir saistīts ar neierasti bargo ziemu.

Pagājušā gada nogalē, Uzziņu dienests 1188 uzsāka informatīva atbalsta sniegšanu iedzīvotājiem par Iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksas kārtību un tā saņemšanai nepieciešamo dokumentāciju, nodrošinot profesionālu ekspertu konsultāciju sadarbībā ar Lattelecom grāmatvedību. Šajā laikā 1188 ir saņēmis vairāk nekā  1300 zvanu par šiem jautājumiem.

Sākot ar 1.februāri ņemot vērā straujo bezdarba pieaugumu un nepietiekamo informāciju iedzīvotājiem par valsts garantētajiem sociālajiem pabalstiem, Uzziņu dienests 1188 turpmāk piedāvās tiešo savienojumu ar Lattelecom grāmatvedības  ekspertiem, kuri sniegs konsultācijas arī par darba tiesībām un sociālajiem pabalstiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV