Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Nedēļas nogalē Ozolkalnā notiks FIS sacensības un Latvijas čempionāts snovbordkrosā

Agris Raugulis, 24.02.2010. 09:42

Šīsnedēļas nogalē, sestdien un svētdien (27.- 28.02.), Ozolkalnā notiks FIS (Starptautiskās Slēpošanas federācijas) sacensības un Latvijas nacionālais čempionāts snovbordkrosā. Šogad starptautiskās sacensības snovbordkrosā Ozolkalnā notiks jau otro reizi. Pirmo reizi tās tika sarīkotas pagājušajā ziemā.
Nedēļas nogalē Ozolkalnā notiks FIS sacensības un Latvijas čempionāts snovbordkrosā

Trases gatavošanā tika izmantota Toma Vasina un viņa trenera Andra Vasina starptautiski iegūtā pieredze, vairāku sezonu garumā piedaloties Pasaules un Eiropas kausu, kā arī citās sacensībās un tāpat arī kluba „G4Free” dalībnieku pieredze un palīdzība.

Šobrīd jau ir saņemti pieteikumi dalībai sacensībās no Igaunijas, Polijas, Krievijas, Somijas, Zviedrijas, Holandes sportistiem un protams mūsu pašu labākie snovbordkrosa izlases sportisti Toms Vasins un Inārs Bīrmanis.

Jau vairākas nedēļas Ozolkalnā ir sagatavota snovbordkrosa trase, lai to varētu izmantot jebkurš snovbordists, vai arī asāku izjūtu alkstošs slēpotājs (jāpiezīmē, ka ar šo gadu Olimpiskajās spēlēs ir jauna disciplīna skikross, kurā arī izmanto šāda veida trases). Turpat Ozolkalnā ir iespējami arī treniņi snovbordkrosa trasē, kā arī tiek rīkotas mini sacensības nedēļas nogalēs. Šonedēļ trase ir uzlabota speciāli starptautiskajām sacensībām ar sarežģītākiem elementiem, lai tā atbilstu FIS prasībām un mums būtu iespējas redzēt tajā daudzus labus citu valstu sportistus. Pēc sacensībām, pāris dienas, trasi varēs izmantot treniņiem, ko darīs arī dažu ārzemju sportisti, bet jau pēc nedēļas šajā trasē, kas tiks nedaudz atvieglota, norisināsies Latvijas II Ziemas olimpiādes sacensības snovbordkrosa disciplīnā.


Sacensību programma abas dienas:

Sestdiena, 27.02. - FIS SBX sacensības
un Svētdiena, 28.02. FIS un Latvijas čempionāts SBX

09.30 - 10.45 Treniņi, iepazīšanās ar trasi
11.00 - Kvalifikācija
Finālbraucieni, apbalvošana

Programmā iespējamas izmaiņas.


Pilna informācija par slēpošanas sporta veidiem atrodama interneta mājas lapā www.infoski.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV