Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Harals Silovs Vankūveras Olimpiskajās spēlēs kvalificējas ¼ finālam

Kristine Fogele, 25.02.2010. 12:58

Šonakt 5:00 pēc Latvijas laika Haralds Silovs Vankūveras Ziemas Olimpiskajās spēlēs 500 m distancē, pārvarot pirmo kārtu, kvalificējās ¼ finālam.
Harals Silovs Vankūveras Olimpiskajās spēlēs kvalificējas ¼ finālam

No astoņiem skrējieniem Haralds uz starta stājās sestajā skrējienā ar pirmo pozīciju. Sāncenši bija gana spēcīgi. Kanādas 500m speciālists Francois Louis Tremblay, itālis Jurijs Comfortola un mazpazīstamais Ķīnas sportists Ma Yunfeng.

Haralda galvenais uzdevums bija neļaut sevi noskriet startā un tālāk noturēt savu pozīciju. Pirms starta uztraukumu nevarēja manīt, tomēr izejot laukumā pirms starta, drudzis piezagās un rezultātā falšstarts. Pie otrā falšstarta būtu diskvalifikācija. Otro startu Haralds nogulēja un Tremblay apskrēja viņu un devās pretī uzvarai. Haraldam uzdevums bija noturēt otro pozīciju. Trešajā aplī izslīdēja cieši sekojošais itālis, atstājot Ķīnas sportistam uzbrukt mūsu sportistam pēdējā aplī. Tomēr Haralds nepieļāva kļūdas, cieši apslidojot gumijas blokus. Rezultātā otrā vieta un piektais labākais laiks 41.673 distancē. Haralda skrējiena uzvarētājs Francois Louis Tremblay uzstādīja jaunu olimpisko rekordu 41.397.

No piektdienas uz sestdienu naktī nākamais starts ¼ finālā, Haraldam otrā starta pozīcija, pirmais Louis Tremblay, trešais Young Su Kvaks un ceturtais Haralda komandas biedrs Peters Gysels. No četriem ¼ fināla skrējieniem pusfinālā jeb labāko astotniekā iekļūs katra skrējiena divi labākie.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV