Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

„Liepājas Metalurgs” soli tuvāk izslēgšanas spēlēm

Mārtiņš Kozlovskis, 03.03.2010. 11:05

Otrdien, 2. martā, uzvaru Latvijas Sieviešu Basketbola līgas spēlē savās mājās izcīnīja „Liepājas Metalurgs” basketbolistes, kas visai pārliecinoši ar rezultātu 82:57 pārspēja „LU” komandu, tādējādi, sperot platu soli tuvāk labāko četru komandu skaitam.
„Liepājas Metalurgs” soli tuvāk izslēgšanas spēlēm

Liepājniecēm šī spēle no turnīra tabulas viedokļa bija ļoti svarīga, jo vēju pilsētas meitenes vietu izslēgšanas spēlēs jeb labāko četru komandu skaitā vēl nebija garantējušas. Atgādinām, ka pēc Latvijas Basketbola Savienības veiktajām izmaiņām, „play-off” spēlēm kvalificēsies tikai četras labākās regulārā čempionāta komandas, nevis sešas kā tas bija iecerēts pirms tam.

Spēli abas komandas iesāka diezgan rezultatīvi, taču pateicoties Sabīnes Niedolas veiksmīgajam sniegumam, Liepājas basketbolistes izvirzījās vadībā un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar plus 9 – 25:16. Arī otrajā desmitminūtē nedaudz pārākas bija liepājnieces un lielajā pārtraukumā komandas šķīra jau 14 punkti – 48:34. Zīmīgi, ka Sabīnes ieguldījums pēc pirmajām 20 minūtēm bija iespaidīgs – 29 punkti.

Otrajā spēles puslaikā turpinājās Liepājas basketbolistes pārākums un pamazām „Metalurgs” uzvara palika aizvien drošāka, turklāt, pirms pēdējām desmit minūtēm rezultāts uz tablo vēstīja jau 63:38 par labu liepājniecēm. Interesanti, ka „LU” komanda šajās desmit minūtēs spēja gūt tikai četrus punktus.

Atlikušajā laikā „Metalurgs” rindās laukumā izgāja arī tālākās rezerves un beigu beigās tika izcīnīta visai pārliecinoša uzvara 82:57, tādējādi, sperot platu soli labāko četru komandu skaitam noslēdzoties regulārajam čempionātam.

Ļoti rezultatīvu sniegumu šajā mačā nodemonstrēja Sabīne Niedola, kura nepilnās 37 minūtēs guva 46 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas. Savukārt, pretiniecēm labākā ar 24 punktiem bija Inna Leja.

Labu dāvanu šajā vakarā sagādāja arī „TTT/Juniores”, kuras ar rezultātu 66:60 pārspēja liepājnieču sīvākās pretinieces „DU”, tādējādi, jau sliktākā situācijā nostādot Daugavpils basketbolistes, kurām tagad atliek cerēt uz „Metalurgs” neveiksmi pret „RTU/Merks” vai „TTT/Juniorēm”.

Nākošo spēli „Liepājas Metalurgs” aizvadīs nākošo otrdien, 9. martā, kad Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies pašreizējās Latvijas vicečempiones „TTT Rīga” basketbolistes. Cerības uz uzvaru šajā spēlē praktiski nav, taču iespējas nodemonstrēt labu sniegumu ir visai labas. Spēles sākums pulksten 17:30.

LSBL regulārā sezona, 2. marts:

„Liepājas Metalurgs” – „LU” 82:57 (25:16, 23;18, 15:4, 19:19)
„Liepājas Metalurgs”: Niedola 46 (12ab, 7rp), L. Alilujeva 10 (13ab), Zuzāne 8, Bauze 5, Z. Alilujeva 5, Simanoviča 4, Pelše 2, M. Līne 2, Pinstere, Kruga, D. Līne, Āboliņa
„LU”: Leja 24 (8ab), A. Vorma 9 (6ab), Bērziņa 6, Dārzniece 6, Pavariņa 5, Dauģe 5, Putniņa 2; Sidorenko.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV