Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Veido Latvijas hokeja vēstures un tradīciju zāli

Vita Ļebedeva, 03.03.2010. 11:27

Latvijas Hokeja federācija un Sergeja Žoltoka fonds ir uzsākuši darbu pie Latvijas hokeja vēstures, sasniegumu un tradīciju zāles izveidošanas.

Augstais līmenis, kurā šodien pasaulē ir Latvijas hokejs ir to daudzo sportistu, sporta darbinieku, treneru un atbalstītāju darba rezultāts, ar kuru ir pamats un tiesības lepoties!
   
Lai mēģinātu apkopot 80 gados paveikto un sasniegto, atzīmētu izcilākos sportistus un personības, lielākos sasniegumus un notikumus, ir radusies doma par pieejamo materiālu apkopošanu vienā vietā dodot iespēju ar to iepazīties visiem hokeja interesentiem.
   
Šobrīd projektā ir iesaistītas trīs puses – LHF, Sergeja Žoltoka fonds un Latvijas Sporta muzejs, kurā katrai ir savi uzdevumi, kas jārealizē, lai projekts tiktu īstenots.

Jau šobrīd sarunu rezultātā ir panākta vienošanās ar viesnīcas „Tomo” (Raunas ielā 44, Rīgā) īpašniekiem, rasta iespēja izmantot telpas 160 m2 platībā. Telpas atrodas viesnīcas piecu stāvu korpusa pirmajā stāvā ar atsevišķu ieeju, atbilstošām palīgtelpām, ērtu piebraukšanu un lielu stāvlaukumu.

Uz sabiedriskiem pamatiem sadarbībā ar arhitektu biroju „Didrihsona arhitekti” notiek zāles skiču projekta izstrāde un konsultācijas.

Ekspozīcijas pamatdoma: vēsturiskais aspekts, ievērojot hronoloģiju, vēstures periodus izceļot atsevišķos posmos, sasniegumi un personības. Izmantojot modernās tehnoloģijas, Latvijas hokeja vēstures, sasniegumu un tradīciju zāle varētu kļūt par hokeja vērtīgo glabātuvi domājot par Latvijas hokeja nākotni.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV