Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Noslēdzies 4. Starptaustiskais augstskolu kauss volejbolā

Maija Caica, 10.03.2010. 10:56

Svētdien, 7. martā, Olimpiskajā sporta centrā noslēdzās 4. Starptaustiskais augstskolu kauss volejbolā un tika sadalītas medaļas. Turnīrs jau no pirmās sacensību dienas izvērtās spraigs, emocionāls un visas komandas pašaizliedzīgi cīnījās par uzvarām.

Sieviešu komandām fināls starp Latvijas Universitāti un Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmiju izcēlās ar sīvu cīņu 3 setu spēlē (25:12, 25:27, 15:7), kur pārākas izrādījās Latvijas Universitātes studentes.

Vietu sadalījums sieviešu komandām.

1. vietā Latvijas Universitāte; 2. Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija; 3. Rīgas Tehniskā universitāte; 4. Latvijas Lauksaimniecības univresitāte; 5. Klaipēdas universitāte; 6. Lietuvas Sporta pedagoģijas akadēmija

Arī vīriešu komandu konkurence bija sīva, taču līdz finālam tika divas labākās, Latvijas Lauksaimniecības universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte, kur dramatiskā 3 setu spēlē (25:22, 13:25, 15:9) uzvaras laurus plūca Latvijas Lauksaimniecības universitāte.

Vietu sadalījums vīriešu koamdām:

1. vieta Latvijas Lauksaimniecības universitāte; 2. Rīgas Tehniskā universitāte; 3. Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmija; 4. Banku augstskola; 5. Ventspils Augstskola; 6. Latvijas Universitāte; 7. Klaipēdas universitāte; 8. Rēzeknes Augstskola; 9. – 10. vietu dalīja Vidzemes Augstskola un Rīgas Ekonomikas augstskola

Visu spēļu rezultātus var aplūkot šeit: http://www.lu.lv/sports/veidi/volejbols/sacensibas/sakv/2010/rezultati/

Tika noskaidroti arī turnīra labākie spēlētāji, kur vīriešu konkurencē par labāko tika atzīts Mārtiņš Eglītis no LSPA, bet sievietēm par labāko atzina Anci Auziņu no LU komandas.

Par turnīru savu viedokli izteica Ance Auziņa: “Starptautiskais augstskolu kauss kopumā radīja daudz pozitīvu emociju. Šajā turnīrā tiek apvienots sports ar labi pavadītu laiku. Četras spēles dienā ir liela slodze un pamatīgs pārbaudījums lielākajai daļai sportistu, taču sasniegtie rezultāti un organizatoru sarūpētās balvas ir lielisks atalgojums padarītajam darbam. Vienīgā lieta, ko varētu vēlēties ir lielāks ciemiņu komandu skaits, jo Latvijas augstskolu komandas ir redzētas jau neskaitāmas reizes un aizraujošākas spēles izvēršas tieši ar nezināmiem pretiniekiem - šoreiz tās bija divas Lietuvas komandas.”

Latvijas Universitātes Sporta servisa centra direktors Uģis Bisenieks: “Latvijā augstskolu sportam ir jāpievērš lielāka uzmanība. Uzskatu, ka katrai augstskolai vairāk jāvelta uzmanība savu studentu sportiskajām aktivitātēm, jo to laikā veidojas personība, piederība, patriotiskas jūtas pret savu sporta veidu, augstskolu un savu valsti. Spilgts piemērs iepriekšminētajam ir šis volejbola turnīrs, uz kuru sanāca kopā labākie katras augstskolas volejbolisti, lai pārstāvētu tās godu, tādā veidā parādot, ka sports ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā ieaudzināt tās vērtības, kas nepieciešamas ikvienam sabiedrības pārstāvim. Universitāte ir nākamais izglītības solis pēc vidusskolas un tāpat tā ir nākamā pakāpe sportā pēc sporta skolām un sporta stundām.

Šis turnīrs un komandas, kas tajā piedalās kārtējo reizi parādīja, ka lielākajā daļa Latvijas augstskolu ir aktīvi un sportiski studenti. “


Organizatori saka paldies visām komandām, kas piedalījās, atbalstītājiem par sarūpētajām dāvanām un novēl turpmākus sasniegumus volejbola laukumā!

Uz tikšanos jau nākamgad - 5. Starptautiskajā Augstskolu kausā volejbolā!

Turnīra atbalstītāji: A/S Rīgas Piena kombināts; A/S Aldaris, Latvijas Volejbola Federācija, Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā Universitāte, Latvijas Universitātes Sporta Servisa centrs, Coca-Cola Hellenic, Dove,  klubs “Ofiss”

Informatīvie atbalstītāji: www.easyget.lv un www.hc.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV