Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Lauris Freibergs: Tagad galvenais ir atgūt veselību

LETA, 27.04.2007. 11:00

Šosezon vienīgais Latvijas pārstāvis motokrosā MX1 klasē Lauris Freibergs, kuram šī sezona ir sākusies neveiksmīgi, uzskata, ka šobrīd viņa galvenais mērķis ir atgūt veselību.
Lauris Freibergs: Tagad galvenais ir atgūt veselību
Freibergam, kurš šosezon brauc "Yamaha Van Beers" komandas sastāvā, aizvadītajos pirmajos trijos pasaules čempionāta posmos MX1 klasē tā arī ne reizi nav izdevies iekļūt pamatsacensībās - pirmajā posmā viņš negaidīti netika iekļauts dalībnieku sastāvā, otrajā posmā pleca traumas dēļ kvalifikācijā ieņēma tikai 35.vietu, bet trešajā posmā latvietis tās pašas traumas dēļ nestartēja.

"Sezonas pirmie treniņi tika aizvadīti veiksmīgi, tomēr pirms pašām pirmajām sacensībām piedzīvoju kritienu un spēcīgi sasitu plecu. Tagad jāatgūst veselība, jātrenējas, jāatgūst ātrums un tad jāgatavojas nākamajām sacensībām," atzina Freibergs, uzsverot, ka nav jēgas piedalīties pasaules čempionātā, ja neesi tam gatavs.

Freibergs atzina, ka joprojām pilnībā nav sapratis, kāpēc netika iekļauts pasaules čempionāta pirmā posma dalībnieku skaitā.

"Organizatori attaisnojas, sakot, ka automātiski sacensībās iekļūst tikai pirmie 15 pagājušās sezonas spēcīgākie braucēji, bet es kopvērtējumā ieņēmu 23.pozīciju, kas tomēr arī nav zema. Sezonas sākumā vēl vienam otram salīdzinoši pieredzējušam braucējam bija tādas problēmas, tomēr tagad jau viss pagaidām nostājas savās vietās," teica Freibergs.

Arī Latvijas Motosporta federācijas prezidents Kaspars Cveiģelis uzskata, ka šādas problēmas latvietim turpmāk vairāk nebūs: "Pasaules čempionāts tomēr ir komercpasākums, un tāpēc pirmajos posmos organizatori liek uzsvaru uz vietējiem braucējiem un sponsoru piesaistīšanu. Tomēr domāju, ka turpmāk viss aizies normālās sliedēs".

Freibergs atzina, ka, ja Latvijā notiktu pasaules čempionāta posms kaut vai MX3 klasē, uz viņu jau skatītos citādi un šādi precedenti vairāk neatkārtotos.

Pagājušajā sezonā Latvijā norisinājās pasaules čempionāta posms MX3 klasē, tomēr šajā sezonā tā organizatori Baltijas kausa fonds uzmanību ir pievērsuši prestižākā MX1 posma organizēšanai. Paredzams, ka pasaules čempionāta posms motokrosā MX1 klasē Latvijā Ķeguma trasē norisināsies 2009.gadā.

"Jūtos labāk nekā pie Kurca. Braucam kopā treniņos, saprotamies normāli un esam tuvāki kā komanda. Komandas īpašnieks Adris van Bērs zina, kas ir motokross, jo pats kādreiz ir braucis augstākajā līmenī. Neskatoties uz neveiksmīgo sezonas sākumu, ceru, ka mums būs ilgāka sadarbība." Freibergs atzīst, ka šosezon jaunajā komandā jūtas labāk nekā pagājušajā sezonā braucot "Suzuki Kurz" vienībā.

Freibergs atlikušajā sezonas daļā vēlas veiksmīgi startēt pasaules čempionāta un arī Holandes čempionāta posmos, kā arī vairākās sacensībās Latvijā. "Turpmākajā sezonā darīšu visu, cik varēšu, lai startētu pēc iespējas veiksmīgāk."
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV