Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Noskaidrots Ziemas Vindsērfinga Eiropas Kausa uzvarētājs

Laura Komisare, 16.03.2010. 10:02

Spraigā cīņā, atstājot WWEC 2009 uzvarētāju Jāni Preisu otrajā vietā, latviešu braucējs Aleksandrs Ļeontjevs kļūst par WWEC 2010 slaloma disciplīnas uzvarētāju. Diemžēl šosezon netiks pasniegts kauss kursa disciplīnā.

Tiem, kas nodarbojas ar ziemas vindsērfingu, un jo īpaši ziemas vindsērfinga pasākumu organizētājiem šī bija grūta sezona. Gara un ļoti skaista ziema, taču ne īsti piemērota šim sporta veidam milzīgā sniega daudzumu dēļ. Kopā 24 dalībnieki no 6 valstīm sacentās 4 WWEC 2010 kārtās. Lai gan bija plānoti un apmeklēti 5 posmi, rezultāti ir tikai četros, jo nepietiekama vēja dēļ sacensības nevarēja notikt sezonas pirmajā posmā Somijā „WWEC 2010 SaimaaGardens”.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, Eiropas kausa kārtas norisinājās Latvijā, Somijā, Lietuvā un Igaunijā.

Pieredzējušais Latvijas braucējs Aleksandrs Ļeontjevs ir šīs sezonas Ziemas vindsērfinga Eiropas kausa uzvarētājs. Lai gan Jānim Preisam kopvērtējumā ir tikpat daudz punktu, pēc noteikumiem uzvarētājs šajā situācijā ir tas, kurš parādīja labāku sniegumu pēdējās sacīkstēs.

Slaloma kopvērtējums:
1.Aleksandrs Ļeontjevs, Latvija
2.Jānis Preiss, Latvija
3.Mikus Bēvalds, Latvija

Var teikt, ka īsas distances disciplīnas – slaloma - ieviešana starptautiskajā mērogā ir izglābusi šo sezonu. Kursa disciplīnai vai nu nebija iespējams izlikt distanci, vai arī nebija pietiekami stiprs vējš. No visiem 5 WWEC 2010 pasākumiem pāris braucieni kursa disciplīnā bija „WWEC 2010 Vente” un „WWEC 2010 Hanko” posmos. Taču ar to nepietiek, lai izlemtu par Eiropas kausa ieguvēju šajā disciplīnā, jo abu kārtu dalībnieki nav sacentušies savā starpā.

Ziemas vindsērfinga Eiropas kausa 2010 slēgšanas ceremonija un kausa pasniegšana norisināsies pēc pirmās Ziemas vindsērfinga atklātā Eiropas čempionāta 2010 (WW European Open 2010) sacensību dienas 18.martā Somijā, Kalajoki. WW European Open 2010 laikā ceram noskaidrot ne tikai Eiropas čempionu slalomā, bet arī labākos šīs sezonas braucējus kursa disciplīnā.

Visa informācija par Eiropas kausa 2010 kopvērtējuma rezultātiem atrodama WWEC 2010 oficiālajā mājas lapā www.winterwindsurf.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV