Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Maskavā sākas 2007.gada pasaules čempionāts hokejā

LETA, 27.04.2007. 13:10

Šodien Maskavā un Maskavas apgabalā Mitiščos sākas pasaules čempionāts hokejā vīriešiem augstākajā divīzijā, kurā starp 16 dalībniecēm ir arī Latvijas izlase.
Maskavā sākas 2007.gada pasaules čempionāts hokejā
2007.gada pasaules čempioni finālspēlē tiks noskaidroti 13.maijā.

Latvijas hokeja izlase ir ielozēta A apakšgrupā kopā ar pasaules un olimpisko čempioni Zviedriju, Šveici un Itāliju. B apakšgrupā ir Čehija, ASV, Baltkrievija un Austrija, C apakšgrupā - Kanāda, Slovākija, Vācija un Norvēģija, bet D apakšgrupā - Somija, Krievija, Ukraina un Dānija.

A un D apakšgrupas mači tiks aizvadīti Maskavā, hallē "Hodinka", bet B un C apakšgrupas spēles notiks Mitiščos, hallē "Mitišči".

Šodien pasaules čempionātā notiek pirmās četras spēles, bet Latvijas izlase savu pirmo maču aizvadīs rīt. Šodien pulksten 15.15 pēc Latvijas laika pasaules čempionāta pirmajā spēlē tiksies ASV un Austrijas hokejisti, bet stundu vēlāk cīņu uzsāks Ukrainas un Somijas izlases.

Pulksten 19.15 hallē "Mitišči" laukumā dosies Baltkrievijas un Čehijas izlases, bet pulksten 20.15 Maskavā mājiniece Krievijas valstsvienība tiksies ar Dāniju.

Latvijas izlase savā pirmajā spēlē rīt pulksten 15.15 tiksies ar Šveici. 30.aprīlī pulksten 19.15 Latvija spēlēs ar Zviedriju, bet priekšsacīkstes Latvija noslēgs 2.maijā pulksten 15.15 ar spēli pret Itāliju. Visas Latvijas spēles tiešraidē translēs TV3.

Lai iekļūtu nākamajā kārtā, grupā nepieciešams ierindoties vismaz trešajā vietā. Jebkurā gadījumā pēc cīņām apakšgrupā Latvijas izlasei garantētas vismaz vēl trīs spēles.

Kvalifikācijas turnīrā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies A un D apakšgrupu trīs labākās komandas, kā arī trīs labākās komandas no B un C grupām. Pēc tam četras labākās komandas no šīm divām grupām iekļūs ceturtdaļfinālā.

Savukārt visu četru priekšsacīkšu grupu vājākās komandas savā starpā tiksies turnīrā par palikšanu augstākajā divīzijā. Divas vājākās izlases pēc šī turnīra atstās augstāko divīziju, bet viņu vietā nākamajā gadā spēcīgākajā divīzijā startēs Francija un Slovēnija.

Pasaules čempionāta grupu turnīra spēles beigsies 2.maijā. No 3.maija līdz 7.maijam notiks grupu turnīra otrās kārtas mači. 9.maijā un 10.maijā astoņas spēcīgākās komandas tiksies ceturtdaļfināla spēlēs, bet 12.maijā tiks aizvadīti pusfināla mači. Dienu vēlāk būs spēle par trešo vietu un finālmačs, kurā arī tiks noskaidroti 2007.gada pasaules čempioni hokejā.

Pasaules čempioni zviedri, kuriem šoreiz nepalīdzēs vairāki Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, tiek uzskatīti par vieniem no favorītiem, taču ne galvenajiem. Aizbildinoties ar nogurumu un sezonas laikā gūtajiem savainojumiem no spēlēšanas ir atteikušies Peters Forsbergs un Matss Sundins, bet vēl viena zviedru zvaigzne Niklass Lidstrēms joprojām piedalās NHL Stenlija kausā Detroitas "Red Wings" sastāvā.

Zviedrijai par sliktu čempionu titula izcīnīšanai liecina statistika - vēl nekad zviedri divas reizes pēc kārtas nav kļuvuši par pasaules čempioniem.

Tradicionāli pie favorītiem tiek pieskaitīti Kanāda, Čehija, Krievija un Somija.

Kanādai šoreiz nevarēs palīdzēt jaunā zvaigzne Sidnijs Krosbijs, kuram ir kājas lūzums. Tāpat traumas dēļ nespēlēs Raians Smits. Savukārt čehi, kas pēdējos 11 gados piecas reizes kļuvuši par pasaules čempioniem, savā sastāvā iekļāvuši desmit NHL klubu spēlētājus.

Krievijas izlase centīsies savā laukumā neatkārtot izgāšanos, kāda notika 2000.gada pasaules čempionātā Sanktpēterburgā, kad tā ieņēma 11.vietu. Krievijas izlase kopš 1993.gada ne reizi nav kļuvusi par pasaules čempioni, un tikai divas reizes spējusi iekļūt starp medaļu ieguvējiem.

Līdz šim Latvijas izlases labākais sasniegums ir septītā vieta, kas tika izcīnīta 1997.gadā Somijā un 2004.gadā Čehijā.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvija aizvadīja sešas pārbaudes spēles. Pirmajā cīņā Latvija Rīgā pēcspēles metienos ar 3:2 uzvarēja Vāciju, bet pēc tam zaudēja vāciešiem Rīgā ar 1:3. 13.aprīlī Latvijas izlase savā trešajā pārbaudes spēlē viesos ar 3:7 zaudēja Somijai, 19.aprīlī viesos ar 2:3 piekāpās Slovākijai, bet 21.aprīlī ar 4:0 izbraukumā pārliecinoši pieveica Austriju. Pēdējā pārbaudes Latvija savā laukumā ar 5:2 uzvarēja Dāniju.

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā: vārtsargi - Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis, Mārtiņš Raitums; aizsargi - Georgijs Pujacs, Guntis Galviņš, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Agris Saviels, Atvars Tribuncovs, Aleksandrs Jerofejevs; uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Daugaviņš, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Aleksandrs Macijevskis, Aleksejs Širokovs, Grigorijs Panteļejevs, Mārtiņš Karsums.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV