Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvieši dodas sniega un vēja medībās uz Red Bull Ragnarok

Marija Žuka, 31.03.2010. 12:43

Latvijā beidzot ir iestājies pavasaris, un tas patīk visiem, izņemot snovkaiterus – cilvēkus, kas brauc ar vēja pūķi pa sniegu, nevis ūdeni. Tāpēc vismaz divi no viņiem- Dace Banga un Klāvs Ozoliņš aprīļa vidū dodas uz Norvēģiju, lai cīnītos par izdzīvošanu Red Bull Ragnarok – pasaulē pirmajās snowkite sacensībās, kur uzvar izturīgākais. Lai noķertu labāko vēju, pasākums sāksies laika periodā no 15. līdz 18. aprīlim.
Latvieši dodas sniega un vēja medībās uz Red Bull Ragnarok

Starp citu, nosaukums „Ragnarok”  radies, iedvesmojoties no norvēģu mitoloģijas. Ragnarok raksturo pēdējo cīņu starp labajiem un sliktajiem dieviem, kad izdzīvo tikai karalauka varoņi. Red Bull Ragnarok īsteno mīta darbību ekstrēmā sporta jomā, jo tikai daži no kaitbordistiem izturēs līdz galam. Izturība ir svarīgākais, taču frīstaileriem būs iespēja pārvarēt dažādus šķēršļus trasē, lai ātrāk sasniegtu finišu. Dace Banga: „Red Bull Ragnarok ir traks brauciens cauri Norvēģijas paugurienei, kas prasa izturību, koncentrēšanās spējas un frīstaila prasmes, lai tiktu līdz galam vai godam aizstāvētu savu vietu šajā cīņā. 100 km gara cīņa ar braucējiem no visas pasaules vienā no skaistākajām un reizē skarbākajām ziemeļzemes vietām.  Tas būs neaizmirstams piedzīvojums un reizē izaicinājums man pašai – cik daudz spēju gan fiziski, gan morāli. Satikt tik daudz līdzīgi domājošus un foršus cilvēkus no visas pasaules vienmēr ir lieliski.”

Red Bull Ragnarok var piedalīties līdz 200 dalībnieku. Katra valsts var izvēlēties uzaicināt savus labākos kaiterus, Latvijas gadījumā tie ir jau pieminētie Klāvs un Dace, taču joprojām var pieteikties sacensībām, reģistrējoties Norvēģijas Red Bull mājas lapā www.redbull.no. Norvēģu kolēģi ziņo, ka ar prieku šim piedzīvojumam pieteikušies arī Red Bull atbalstītie, daži no pasaules labākajiem kaitbordistiem: Sūzija Maja (Susi Mai), Ārons Hadlovs (Aaron Hadlow) un Gijoms Častaņols (Guillaume Chastagnol). Sacensību formāts nav no vieglajiem: seši raundi, katrs vidēji pusstundu un 10-20 kilometru – ja pēc kārtējā apļa kaiteris nebūs padevies savā un vēja priekšā, dalībnieku skaits tiks samazināts, balstoties uz rezultātu. Atbildot uz jautājumu, kas būs grūtākais šajās sacensībās, Klāvs Ozoliņš saka: „Noteikti pēkšņā atgriešanās ziemā, kā arī sacensību formāts – uz izturību! Jānoturas ātrāko braucēju grupā visus 6 apļus un jācīnās par savu vietu zem saules.” Vai latviešiem ir iespējas uzvarēt? Dace Banga: „Nedomāju, ka tas ir mērķis turp dodoties, ekstrēmās sacensībās svarīgāks ir būt gatavam uz trakām lietām, sadarboties, līdzdarboties un radīt piedzīvojumu gan sev, gan pārējiem. Klāvs būs atbildīgs par uzvarām, es par atrakcijām! :)” Tam piekrīt arī Klāvs, uz šo pašu jautājumu atbildot ar īsu un skaidru „Ne mirkli nešaubos!” Starp citu, galvenā balva ir 5000 eiro, ko lieti noderētu iepludināt panīkušajā Latvijas ekonomikā.

Noskaties Ragnarok video: www.redbull.lv

Piesakies Ragnarok un uzzini detalizētu dalībnieku informāciju: 

http://www.redbull.no/cs/Satellite/no_NO/Sports/Vintersport/Red-Bull-Ragnarok/001242817558091

Foto: Red Bull Photofiles

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV