Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

„Ventspils” un „Zemgales” pirmā cīņa notiks jau rīt

BK Ventspils, 06.04.2010. 16:11

"Ventspils" basketbolisti jau trešdienas vakarā aizvadīs pirmo Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1/4 fināla sērijas spēli, savā laukumā tiekoties ar Jelgavas "Zemgale" komandu. Mača sākums Ventspils Olimpiskajā sporta centrā pulksten 18.30.

Abas šīs ceturtdaļfināla pāra dalībkomandas jau labu laiku pirms LBL 1. divīzijas regulārā čempionāta beigām varēja gatavoties tam, ka "play-off" turnīrs būs jāsāk ar ceturtdaļfināliem. "Ventspils" komanda ierindojās trešajā vietā (sešas uzvaras un četri zaudējumi), bet "Zemgale" ieņēma sesto (3-19).

Brīdī, kad "Zemgali" pastiprināja Māris Gulbis, Kaspars Cipruss, Akselis Vairogs, un Kaspars Raiskums, šķita, ka jelgavnieki var kļūt par nopietnu kandidātu uz lielākiem panākumiem. Tāpat, ja būtu izdevies pirms sezonas pierunāt Agni Čavaru palikt ar komandu. Šie pieci plus Salvis Mētra, Ilmārs Bergmanis un Jānis Bambis, kā arī, ja uz maiņu nāk labu progresu šosezon parādījušie Kalvis Krūmiņš un Jēkabs Rozītis – tā jau būtu pavisam cita "Zemgale". Kā būtu ja būtu, šobrīd nav vērts prātot, skaidrs, ka favorīti šajā pārī neapšaubāmi būs "Ventspils" basketbolisti, bet tik pat droši var prognozēt, ka Varis Krūmiņš un viņa vadītā komanda cīnīsies par katru laukuma centimetru.

Pēdējo uzvaru LBL jelgavnieki izcīnīja tālajā 19. februāra spēlē pret "Liepājas Lauvu" komandu, kad bija pārāki ar 83:74. Tāpat "Zemgale" godam cīnījās arī pret "Valmieru" 17. marta mačā. Pirms pēdējām desmit spēles minūtēm rezultāta tablo vēl vēstīja neizšķirtu, taču pēdējās desmit labāk aizvadīja valmierieši – 82:79.

"Ventspils" un "Zemgales" komandas šosezon tikušās divas reizes un abās visai pārliecinošas uzvaras svinēja kurzemnieki. "Ventspils" kluba uzbrukuma līderi joprojām ir ierastie – Mareks Jurevičus, Dairis Bertāns, Jānis Strēlnieks. Ar vien pārliecinošāk, tuvojoties sezonas izšķirošajiem notikumiem spēlē arī Ronalds Zaķis, zem groziem labi palīdzot arī Mateo Kedžo. "Zemgales" galvenais spēks uzbrukumā jāmeklē Ilmāra Bergmaņa un Salvja Mētras personās.

Sērijas otrā spēle risināsies sestdien Jelgavā. Ja nepieciešams, izšķirošā trešā būs jāaizvada pēc nedēļas, 13. aprīlī, Ventspilī. Pusfinālā šī pāra uzvarētājiem pretī stāsies LBL regulārās sezonas vicelīderi "VEF Rīga" basketbolisti.

Pēdējās spēlēs Olimpiskā centra „Ventspils” Basketbola zālē valdīja īstas emocijas, komandas puiši rādīja skaistu basketbolu, bet skatītāju tribīnes bija pilnas ar patiesi īstiem basketbola līdzjutējiem. Tāpēc aicinām visus baudīt sportisku vakaru kopā ar saviem draugiem, kolēģiem, ģimeni un atbalstīt mūsu puišus ceļā uz LBL pusfinālu. 

Biļešu cenas pieaugušajiem – 1,05 – 1,60, skolniekiem, studentiem, pensionāriem, invalīdiem – 0,60

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV