Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Šogad Znaroka un Vītoliņa tandēms nemainīsies

Vita Ļebedeva, 09.04.2010. 12:52

Latvijas publiskajā telpā šorīt izskanējušā ziņa par iespējamo Latvijas valstsvienības treneru nomaiņu ir maldīga. Latvijas Hokeja federācijai nav plānu tuvākajā nākotnē veikt izmaiņas izlases treneru sastāvā, ko apstiprina arī vakardienas LHF valdes lēmums šajā jautājumā.

Jāuzsver, ka Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadībā Latvijas valstsvienības pērnā gada starts pasaules čempionātā augstākajā divīzijā iezīmēja jaunas tendences Latvijas hokejā. Pirmo reizi vēsturē tika uzvarēti zviedri un šveicieši. Vienotais komandas gars, treneru uzcītība un rūpīgi pārdomātais sagatavošanās posms sekmēja Latvijas panākumu: septīto vietu, labāko rezultātu kopš 2004. gada.

Tieši Znaroka un Vītoliņa tandēmā Latvijas valstsvienība izcīnīja iespēju trešo reizi pēc kārtas piedalīties Olimpiskajās spēlēs, kurās mūsu spēlētāji guva vērtīgu pieredzi, mērojoties spēkiem ar pasaules hokeja zvaigznēm.

Neskatoties uz to, ka abi izlases treneri turpina darbu „MVD” komandā KHL izslēgšanas spēlēs, Oļegs Znaroks ar Hariju Vītoliņu ir izstrādājuši treniņu plānu. Plānojot treniņu posmu šī gada pasaules čempionātam, Oļegs Znaroks, pat pie intensīvā režīma savā klubā, bija vairākas reizes atlidojis uz Rīgu, lai koordinētu izlases gatavošanos.

Mūsu izlases tandēms regulāri telefoniski sazinās ar vārtsargu treneri Mihailu Vasiļonoku un izlases ģenerālmenedžeri Māri Baldonieku, kuri šobrīd kontrolē un vada treniņnometni.

LHF prezidents Kirovs Lipmans valdes sēdē uzsvēra „Mēs uzticamies mūsu treneriem. Viņi sevi ir pierādījuši par īstiem profesionāļiem. Tāpēc par viņu nomaiņu nevar būt ne runas. Savukārt mēs vēlamies panākt, lai KHL vadība rēķinās ar hokeja federācijām, plānojot savas sezonas kalendāru. Man ir labas attiecības ar Krievijas hokeja pārstāvjiem, mēģināšu ar viņiem par to runāt. Bet sabiedrību aicinu skatīties pozitīvi uz lietām un just līdzi mūsu izlasei gan pārbaudes spēlēs, gan pasaules čempionātā.”

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV