Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Taureņa Efekts: Bērnu nama audzēkņiem iespēja slidot kopā ar Latvijas hokeja izlasi

Inese Lukaševska, 15.04.2010. 11:02

Vislatvijas labdarības kampaņas „Taureņa efekts” ietvaros 19.aprīlī tiek rīkota „Pieredzes diena”, kopā ar Latvijas hokeja izlasi, kuras laikā bērnunama audzēkņiem tiks sniegta lieliska iespēja sajust hokeja gaisotni klātienē un pašiem, kaut uz brīdi, kļūt par Latvijas izlases dalībniekiem.

Eksperti ir atzinuši, ka tik patiesi smieties kā to dara bērns, tik neviltoti baudīt dzīvi un pārpildīt sabiedrību ar sajūsmu, nespēj neviens. Bērni ir apbrīnojamas enerģijas un talantu pārpilni. Vajag tikai to saskatīt un pareizi virzīt – ar labestību, sirds siltumu un dvēseliskām sarunām, nevis sniedzot notācijas, bet pozitīvus piemērus atdarināšanai. Dodot cerību rītdienai, un apziņu, ka arī viņi ir gaidīti mūsdienu sabiedrībā.

Lai kultivētu bērnu nama audzēkņos šo nemateriālo un emocionālo resursu – labvēlīgo saskarsmi, kas pēc pilngadības sasniegšanas palīdzēs viņiem iekļauties sabiedrībā, kā arī, lai viņos raisītu izpratni par profesijām un mācību procesu kā tādu, tiek rīkotas „Pieredzes dienas”, kuru laikā dažādu profesiju pārstāvji dalās domās un pieredzē, kāpēc nepieciešams strādāt, precīzi definējot dzīves mērķus.

19.aprīlī „Pieredzes diena” tiek rīkota kopā ar Latvijas hokeja izlasi. Pasākuma laikā bērnunama audzēkņiem būs iespēja noskatīties Latvijas izlases treniņspēli un izjust, kā hokejisti gatavojas pasaules čempionātam. Izprast ko nozīmē būt hokejistam, personīgi slidot kopā ar lielākajām Latvijas hokeja zvaigznēm, piedalīties izspēlēs un konkursos, kā arī skatītājiem „slēgtajā teritorijā” – sportistu ģērbtuvēs, uzdot jautājumus saviem favorītiem, uzzināt cik viegli vai grūti ir būt hokejistam, cik sarežģīta ir šī profesija, kā arī saņemt sava „mīluļa” autogrāfu un nofotografēties kopā ar Latvijas izlasi.

Pasākums tiek rīkots sadarbībā ar Latvijas Hokeja federāciju, kura ir sarūpējusi pārsteiguma balvas, visiem jauniešiem, kuri piedalīsies šajā pasākumā - iespēju bez maksas apmeklēt Latvijas hokeja izlases pārbaudes spēli Latvija - Francija.

Pieredzes diena notiks šī gada 19.aprīlī no plkst.12.30 līdz 13.30, „Inbox.lv” ledus hallē, Piņķos. Bērnu nama audzēkņiem būs arī iespēja redzēt hokeja izlases treniņu, no plkst.11.00 - 12.30. 

Ļausim bērniem izdzīvot pasaules hokeja un savas dzīves skaistākos mirkļus sniedzot cerību, ka par viņiem kāds rūpējas, ka viņi kādam ir vajadzīgi, tādējādi izrādot sabiedrības gatavību pieņemt šos jauniešus un veicināt to iekļaušanos sabiedrībā, visiem kopā, 19. aprīlī uzsaucot - „Sarauj Latvija”!

Par kampaņu «Taureņa Efekts»

Vislatvijas labdarības kampaņa „Taureņa Efekts” sākās 2009. gada aprīļa sākumā. Kampaņas mērķis: palīdzēt bērnu namu audzēkņiem adaptēties sabiedrībā pēc audzināšanas iestādes beigšanas. Kampaņas ietvaros notiek iluzionistu Jeļenas un Genādija Paļčevsku bezmaksas koncerti. Mākslinieki turpinās rādīt savus priekšnesumus bērnu namos, kuros viņi vēl nav bijuši. Fotogrāfs Māris Kiseļovs (www.marimoart.lv) ir izveidojis labdarības albumu „Taureņa Efekts”, kuru nav iespējams nopirkt. Par tā īpašniekiem kļūst tikai tie, kas atbalsta labdarības projektu. Tiek rīkotas arī „Pieredzes dienas”, kurās ir aicināti piedalīties visi, kas vēlas dalīties ar bērniem savā profesionālajā un dzīves pieredzē. Akcijas blogā efekts.blogspot.com ikkatrs var atrast bērnu namu materiālo vajadzību sarakstu, kurš tika noskaidrots ar aptaujas palīdzību, kuru veica PR-aģentūra A.W.Olsen & Partners. Pateicoties šādas informācijas pieejamībai, labdariem ir iespēja palīdzēt bērnu namu audzēkņiem tieši ar to, kas viņiem visvairāk ir nepieciešams. Dāvanas bērnu namiem bez maksas piegādā kurjera pasts DPD. 

Akcijas «Taureņa Efekts» filozofija

Amerikāņu meteorologs un matemātiķis Edvards Lorencs izvirzīja Haosa teoriju, ietverot tajā koncepciju „Taureņa efekts”, aprakstot, kā pat niecīgākās izmaiņas sistēmā var izraisīt milzīgas pārmaiņas kādā citā vietā. Šī ideja mūs iedvesmoja realizēt projektu, kura mērķis ir akcentēt, ka katrs Latvijas iedzīvotājs var līdzdarboties bērnu namu darbībā. Ieguldot pat niecīgākos resursus, mēs varam sasniegt varenus mērķus, tādēļ mēs esam pārliecināti, ka lielās lietas slēpjas mazajās. Projekta filozofija paredz, ka katrs var pievienoties tai jebkurā brīdī!

Paldies par palīdzību: Latvijas Televīzija, izdevniecības nams Petits, Nacionālā ziņu aģentūra LETA, tirdzniecības centrs Mols, TOP radio, labdarības fonds Spārni, kurjera pasts DPD, European Hit Radio, Radio Skonto, Latvijas interneta pētniecības centrs (LIPC), Детки.lv, Star Concert, Delfi.lv, Preses Nams, One.lv, Kleoo.lv, radošā grupa MARIMOart. 

Pateicamies par atbalstu: Kultūras ministrija, Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrija.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV