Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

U-18 izlase piekāpās čehiem

Vita Ļebedeva, 16.04.2010. 18:58

Pasaules čempionātā elites divīzijā Latvijas U-18 hokeja izlase piektdien piekāpās Čehijas izlasei ar 4:5 (0:1; 1:2; 3:2).

Šoreiz spēle iesākās tieši ar Čehijas izlases noraidījumu, bet vairākumu mūsējie nerealizēja. Spēku samērs laukumā bija visai līdzīgs. Tomēr rezultātu atklāja čehi, kad četras minūtes līdz pirmā perioda beigām Kristeru Gudļevski pārspēja Petrs Holiks.
   
Iesākoties otrajam periodam, Holiks guva arī otros vārtus, izvirzot komandu vadībā ar 2:0. Savukārt priecīga ziņa Latvijas komandas atbalstītājiem sekoja pēc 3 minūtēm, kad Kristiāns Pelšs guva pirmos vārtus Latvijas komandas labā šajā spēlē – 1:2.
   
Trešie vārti par labu čehiem tika gūti vairākumā, kad Dāvis Straupe atradās uz noraidīto soliņa par pretinieka bloķēšanu. Čehu uzbrucējs Petrs Holiks izcēlās ar „hatt-trick”. 
   
Pēdējā perioda pirmās minūtes mūsējiem nebija veiksmīgas – tika zaudēti ceturtie vārti, gūts arī noraidījums. Tomēr Latvijas jaunieši nenolaida rokas, kam sekoja arī panākumi. Spēles 45. minūtē pēc Artjoma Dašutina un Artūra Kuzmenkova piespēles vairākumu realizēja Māris Diļevka. Uzņemot pozitīvās emocijas, jau pēc dažām minūtēm Diļevka atkal pārspēja Čehijas vārtsargu – 3:4. Tas savukārt ļoti sadusmoja pretiniekus, kuri ātri panāca 5:3 savā labā.
   
Pēdējos vārtus spēlē guva mūsu komanda, precīzs bija Dāvis Straupe. Līdz ar to trešo periodu Latvijas komanda vinnēja, tomēr kopvērtējumā nācās piekāpties ar 4:5.
   
Nākamā spēle jau rīt, 17. aprīlī plkst. 19:00 ar Slovākijas jauniešiem.

1. maiņa: Krišs Lipsbergs, Artūrs Salija, Dāvis Straupe, Zemgus Girgensons, Edgars Kurmis; 2. maiņa: Kristers Freibergs (C), Artūrs Kuzmenkovs, Kristaps Nīmanis, Artjoms Dašutins, Māris Diļevka; 3. maiņa: Ņikita Koļesņikovs, Andrejs Smirnovs, Raimonds Upenieks (A), Edgars Kļaviņš, Kristiāns Pelšs (A); 4. maiņa: Edgars Siksna, Vladislavs Dudins, Rinalds Rautenšilds, Juris Ziemiņš; vārtsargi: Kristers Gudļevskis, Vadims Miščuks.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV