Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Red Bull Ragnarok pārsteidz pasaules vadošos snovkaiterus

Marija Žuka, 19.04.2010. 13:41

Red Bull Ragnarok snovkaita sacensībās, kas notika pagaušajā nedēļā pie pilsētiņas Haugastol Norvēģijas ziemeļos uzvaru izcīnīja norvēģu vikingi Sigve Boten (Sigve Botnen) snovborda klasē un Bjorns Kaupangs (Bjørn Kaupang) slēpošanas klasē. Skandināvu dievi bija nolēmuši pajokot ar braucējiem un, ja reiz sacensības nosauktas mītiskās cīņas vārdā, atskanot starta signālam vējš sāka pūst ar vēl neredzētu spēku, kalnu virsotnēs sasniedzot 30 m/s (108km/h). Neviens no dalībniekiem neveica iepriekš plānotos 5 apļus un, lai uzvarētu Sigve pietika ar 4 apļiem, kas šobrīd liekas īsts varoņdarbs.
Red Bull Ragnarok pārsteidz pasaules vadošos snovkaiterus

Pasaules līmeņa snovkaita izturības sacensības notika pirmo reizi – un visi braucēji vienbalsīgi atzina, ka neko grūtāku līdz šim nebija darījuši. Latvijas pārstāvis Klāvs Ozoliņš, pēc pirmā aptuveni 35 kilometru garā apļa, esot viens no labākajiem startā, ieņēma trešo vietu, taču 12 m2 pūķa savaldīšana šajā vējā bija prasījusi pārāk daudz spēku, lai cīņu turpinātu.

„Tik liels pūķis bija nepareiza izvēle. Tagad, protams, būtu izvēlējies mazāku, taču vējš sāka pūst vienlaicīgi ar starta sirēnu. Tomēr ir laba sajūta – pierādīju, ka latvieši var būt tikpat ātri kā jebkurš pasaules vadošais braucējs. Šīs dienas sacensībās visu noteica ziemeļnieku braukšanas, vēju un reljefa zināšanu pieredze izvēloties pūķa izmēru,” tā pēc finiša atzina Klāvs.

Latvijas braucēja Dace Banga atzina, ka lai arī dzīvē darījusi daudz ko, pēc šim sacensībām viņa ir priecīga, ka viss beidzies labi: „Tajā brīdī, kad uzbraucu kalnā un sapratu, kāds ir vējš, sapratu arī, ka šīs nav vairs tikai parastas sacensības, tā jau ir cīņa par to, lai atbrauktu atpakaļ tādā pašā stāvoklī kā startā.” Uzvarētāja sieviešu konkurencē igauniete Marianna Voznesskaja veica divus apļus, taču viņas priekšā cepures noņem visi braucēji. 

Sacensības ietekmēja arī paralizētā satiksme Eiropas gaisa telpā – līdz Norvēģijai nenokļuva ap 20 pieteikto braucēju, taču neskatoties uz to, Red Bull Ragnarok piedalījās vairāk nekā 100 dalībnieku no 17 valstīm. 

Norvēģijā turpinās ziema un dažas stundas pēc finiša 16. aprīlī sāka snigt. Latvijas komandai tāpat kā vairumam braucēju biļetes mājup rezervētas svētdien, taču lasot norvēģu avīžu virsrakstus par Islandes vulkāna izraisītajiem putekļiem pārliecība, ka visi mājās nokļūs, kā ieplānots, pagaidām nav.

Sacensību rezultāti:

Vīriešu snovborda klase:

1) Sigve Botnen (NOR) 4 apļi, 3.27.05 

2) Marek Zach (POL) 4 apļi, 3.27.07 

3) Marius Coucheron (NOR) 3.41.41 

 

Vīriešu slēpošanas klase:

1) Bjørn Kaupang (NOR) 2.57.07 

2) Tens Farm Neck Terje (NOR) 3.00.01 

3) Christian Nerdrum (NOR) 3.23.23

Sieviešu snovborda klase:

1) Marianna Voznesskaja (EST) 2 apļi 

2) Susi Mai (GER) 1 aplis

Sieviešu slēpošanas klasē dalībnieces netika pieteiktas.

 

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV