Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvijas hokeja izlase apmāca bērnunama audzēkņus slidot prasmē

Inese Lukaševska, 20.04.2010. 12:55

Vakar Inbox.lv ledus hallē Vislatvijas labdarības kampaņas „Taureņa efekts” ietvaros tika rīkota Pieredzes diena, kuras laikā bērnu nama audzēkņiem tika dota iespēja sajust hokeja gaisotni klātienē, un lielāko hokeja zvaigžņu pavadībā apgūt slidot prasmi.
Latvijas hokeja izlase apmāca bērnunama audzēkņus slidot prasmē

Sabiedrisko attiecību aģentūras „A.W.Olsen & Partners” 2009. gadā veiktais pētījums liecina, ka bērnunama audzēkņiem visvairāk trūkst tieši nemateriālo vērtību – labvēlīgas sabiedrības attieksmes. Lai kultivētu bērnu nama audzēkņos šo nemateriālo un emocionālo resursu – labvēlīgo saskarsmi, kas pēc pilngadības sasniegšanas palīdzēs viņiem iekļauties sabiedrībā, kā arī, lai viņos raisītu izpratni par profesijām un mācību procesu kā tādu, tiek rīkotas „Pieredzes dienas”, kuru laikā dažādu profesiju pārstāvji dalās domās un pieredzē, kāpēc nepieciešams strādāt, precīzi definējot dzīves mērķus.

19. aprīlī „Pieredzes diena” tika rīkota kopā ar Latvijas hokeja izlasi, kuras laikā bērnu nama audzēkņiem bija iespēja roku - rokā slidot ar sev vismīļāko hokejistu, izaicināt vārtsargu un iemest uzvaras ripu, uzdot sev interesējošos jautājumus, kā arī gūt sev tik vērtīgās zināšanas - kā kļūt par labu sportistu.

Kā atzina Rīgas pašvaldības bērnu nama „Ilga” audzēkņi, pēc šī pasākuma bērni ir kļuvuši par vēl lielākiem hokeja faniem, un viņi ar nepacietību gaida iespēju apmeklēt Latvijas hokeja izlases pārbaudes spēles.

Kā jau tika ziņots iepriekš, Latvijas hokeja federācija ir sarūpējusi pārsteiguma balvas visiem bērnu nama audzēkņiem – iespēju bez maksas apmeklēt Latvijas hokeja izlases pārbaudes spēli.

Kampaņas organizatori hokejistiem, kā akcijas labdariem, dāvināja Māra Kiseļova radīto fotoalbumu „Taureņa efekts, savukārt bērni Latvijas hokeja izlasei pasniedza laimes akmentiņus ar pašu gleznotu Latvijas karogu un hokejista prototipu uz tā, ar veiksmes vēlējumiem un sajūtām, ka šī „Pieredzes diena” būs kopā ar viņiem uz mūžu. 

„Pieredzes diena” pierādīja, ka bērni ir apbrīnojamas enerģijas un talantu pārpilni. Vajag tikai to saskatīt un pareizi virzīt – ar labestību, sirds siltumu un dvēseliskām sarunām, sniedzot pozitīvus piemērus atdarināšanai. Dodot cerību rītdienai, un apziņu, ka arī viņi ir gaidīti mūsdienu sabiedrībā.

Vislatvijas labdarības kampaņas „Taureņa efekts” ietvaros jau gadu notiek Pieredzes dienas. Uz akcijas aicinājumu jau atsaukušies daudz labu cilvēku. Taču kampaņas organizētāji aicina, atmest ikdienas kņadu un arī citus, visdažādāko profesiju pārstāvjus, kā arī uzņēmumus pievienoties „Taureņa efektam”, dodoties uz tuvāko bērnu namu vai aicinot pie sevis Pieredzes dienu, un daloties savās prasmēs un dzīves pieredzē ar bērnu nama audzēkņiem. Jo ne velti amerikāņu matemātiķis un meteorologs Edvards Lorencs ir formulējis terminu „taureņa efekts”, kas nozīmē, ka pat niecīgai ietekmei uz sistēmu var būt ievērojami rezultāti. Ziedojot kaut nedaudz uzmanības šiem bērniem, mēs varam radikāli uzlabot viņu dzīvi.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV