Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LHF atbalsta stājhokeja izlasi

Vita Ļebedeva, 27.04.2010. 10:23

Latvijas Hokeja federācija ir sniegusi finansiālo atbalstu Latvijas stājhokeja izlasei, kas jau 27. aprīlī aizvadīs pirmo spēli pasaules čempionātā stājhokejā Monreālā, Kanādā. Turnīrs notiks no 27. aprīļa līdz 2. maijam.

Svētdien uz Kanādu devās 19 sportisti, Latvijas Paralimpiskās komitejas un Latvijas Stājhokeja federācijas pārstāvji ar mērķi kļūt par pasaules čempionāta medaļniekiem. Sportisitem apakšgrupā būs jāmērojas spēkiem ar ASV, Kanādas un Somijas izlasi.

Jāpiemin, ka 2008. gadā pasaules čempionātā Bostonā, ASV Latvijas stājhokeja izlase ieguva trešo vietu, bet pērnā gada pavasarī izlase kļuva par Eiropas čempionāta bronzas laureātiem.

LHF prezidents Kirovs Lipmans uzsver „Valsts finansējums invalīdu sportam šobrīd ir ļoti niecīgs. Bet iespējas sportot ir jādod arī invalīdiem. Neviens nav pasargāts no nelaimes, tāpēc sabiedrības attieksmei ir jābūt ļoti pozitīvai pret šādu cilvēku grupu mērķtiecību. Cerams, ka hokeja federācijas ziedojums stājhokeja izlasei palīdzēs gūt panākumus čempionātā. Veiksmi! ”

Stājhokejs ir jaunākais sporta spēļu veids sportistiem ar invaliditāti Latvijā. To spēlē cilvēki ar kustību traucējumiem. Šobrīd lielākā daļa stājhokeja organizatoriskā darba balstās tikai uz pašu iniciatīvas un entuziasma bāzes. Tomēr augstākais Latvijas stājhokeja izlases mērķis ir piedalīties Ziemas Paralimpiskajās spēlēs Sočos, Krievijā 2014. gadā.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV