Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Noslēgušās „Lāses Kauss 2010” finālsacensības

Lilita Mitrofanova, 27.04.2010. 12:41

Ir noslēgušās „Lāse 2010” kausa izcīņas finālsacensības vispārizglītojošo skolu komandām. Šogad Latvijas Volejbola federācija (LVF) sadarbībā ar AS „Rīgas piena kombināts” un Rīgas Domes atbalstu „Lāses Kausa” sacensības organizēja jau devīto reizi. Deviņu gadu laikā tās ir kļuvušas par masveidīgākajām un populārākajām vispārizglītojošo skolu sacensībām Latvijā. Finālsacensībās divās vecuma grupās piedalījās 106 komandas no 44 novadiem un Rīgas pilsētas 6 priekšpilsētām.
Noslēgušās „Lāses Kauss 2010” finālsacensības

Galerijas:

"Lāses Kausa" atklāšanas ceremonijā piedalījās LVF prezidents Almers Ludviks, AS „Rīgas piena kombināts” padomes priekšsēdētājs Ivars Strautiņš, AS „Rīgas piena kombināts” padomes priekšsēdētāja vietnieks Atis Sausnītis, Izglītības un Zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktore Agra Brūne, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldonis Vrubļevskis, LOK ģenerālsekretārs Einārs Fogelis, Rīgas Domes Izglītības un kultūras sporta komitejas vadītāja Eiženija Aldermane, Latvijas Sporta federācijas padomes prezidents Andris Kalniņš, LVF viceprezidents Māris Pēkalis un Olimpisko sporta spēļu dalībnieks Aleksandrs Samoilovs.

LVF prezidents A.Ludviks izteica gandarījumu, ka finālsacensības ir pārstāvētas tik kuplā skaitā, kā arī pateicās AS „Rīgas piena kombināts” vadībai par šo iespēju, jau devīto reizi vispārizglītojošo skolu audzēkņiem pulcēties uz „Lāses Kausa” finālsacensībām.

Finālsacensību dalībnieki saņēma arī Izglītības un Zinātnes ministres Tatjanas Koķes uzmundrinājuma vārdus, ko sacensību dalībniekiem nodeva A.Brūne.

Latvijas Olimpiskās komitejas vārdā, šī turnīra iniciatoriem I.Strautiņam un A.Sausnītim, ar LOK izpildkomitejas lēmumu, A.Vrubļevskis un E.Fogelis pasniedza Goda zīmi par nopelniem Olimpiskās kustības attīstībā.

AS „Rīgas piena kombināts” padomes priekšsēdētāja vietnieka, kā arī „Lāses Kausa” krusttēva A.Sausnīša veikumu atzinīgi novērtējusi ne tikai sporta sabiedrība, bet arī Latvijas Valsts, piešķirot A.Sausnītim atzinības krustu, kura devīze ir „godaprāta ļaudis”. 

 

„Lāses Kausa 2010” ietvaros notika arī nomināciju apbalvošana. 

1.nominācija - 3 skolas, kuras startējušas ar lielāko komandu skaitu 1.posma sacensībās, 

2.nominācija - 3 skolas, kuras pārstāvētas ar lielāko komandu skaitu finālsacensībās,

3.nominācija - Rīgas priekšpilsēta, kura 1.posma sacensībās piedalījās ar lielāko komandu skaitu. 

Pirmajā nominācijā tika apbalvotas Dundagas vidusskola (11 komandas), Dagdas vidusskola (9 komandas) un Aizputes vidusskola (7 komandas). Otrai nominācijai bija izvirzīti 6 pretendenti - Liepupes vidusskola, Aizputes vidusskola, Rīgas 3. ģimnāzija, Zvejniekciema vsk., Dundagas vidusskola un Varakļānu vidusskola (no visām pa 3 komandām). Saskaņā ar „Lāses Kausa” nolikumu, tika apbalvotas tās skolas, kuras pēc finālsacensību rezultātiem bija augstākā vietā, tādējādi 3.vietā ierindojās Dundagas vidusskola, 2.vietā Aizputes vidusskola, bet par nominācijas uzvarētājiem kļuva Zvejniekciema vidusskola, savukārt trešajā nominācijā tika apbalvots Rīgas Kurzemes rajons, kurš pirmā posma sacensībās piedalījās ar 46 komandām.

 

Par finālsacensību uzvarētājiem vecākajā grupā (1990.-1993.gadā dzimušie jaunieši) kļuva Kuldīgas Centra vidusskolas volejbolisti, otrajā vietā Vecumnieku vidusskola, bet trešie Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunieši. Šajā vecuma grupā jaunietēm pirmajā vietā Rīgas 60.vidusskolas komanda, otrās Gulbenes novada Lizuma vidusskolas volejbolistes, bet trešajā vietā Rīgas 19.vidusskolas komanda.

Pamatskolu grupā (1994.- 1997.gadā dzimušie) zēniem uzvaru izcīnīja Skrundas vidusskolas komanda, otrajā vietā Aizputes vidusskolas jaunie volejbolisti, bet trešie Zvejniekciema vidusskolas volejbolisti, savukārt šajā vecuma grupā meitenēm Zvejniekciema vidusskolas meitenes izcīnīja pirmo vietu, otrajā vietā ierindojās Preiļu 1.pamatskolas jaunās volejbolistes, bet trešajā vietā Rīgas 60.vidusskolas komanda. 

Kā katru gadu, „Lāses Kausa” finālsacensībās to dalībniekiem paralēli Kausa izcīņai, bija iespēja aktīvi iesaistīties un sevi pierādīt dažādās atrakcijās un konkursos. Šogad par patīkamu un interesantu gaisotni rūpējās jaunieši no Kultūras koledžas, kuri bija parūpējušies ne tikai par dziedāšanu un dejošanu, bet arī par dažādiem konkursiem. Sacensību laikā tika noskaidroti „Lāses Kausa” Mis un Misters, tika apbalvoti ātrākie piena dzērāji, tika veidoti ķermeņa zīmējumi, tika pagatavoti pulksteņi, par izejmateriālu izmantojot piena pakas un citus neierastus priekšmetus, u.tml..

Par Mis „Lāse 2010” kļuva Dagnijas no Valles vidusskolas: „ Līdz titulam nonācu soli pa solim izejot katru kārtu - 1.kārtā bija jāatbild uz jautājumiem saistībā ar pienu, otrajā kārtā bija jāzīmē „Lāses Kausa” logo un 3.kārtā bija jādejo. Manuprāt, sanāca tīri labi! Šogad finālsacensībās piedalos pirmo reizi un varu teikt tikai vienu - man te patīk!”

Starp spēlēm sastaptās meitenes Guna, Agate un Alise no Grobiņas ģimnāzijas atbildot uz jautājumu „Vai jums te patīk?”, vienbalsīgi atbildēja: „Mums ļoti patīk šis pasākums, tas ir super! Te ir ne tikai volejbols, bet arī dažādas citas aktivitātes. Piedalījāmies piena dzeršanas sacensībās un ieguvām veicināšanas balvas. Mums ļoti patīk atmosfēra. Šogad te esam pirmo reizi, un ļoti ceram, ka arī nākamgad būs iespēja piedalīties.”

Zvejniekciems vidusskolas skolotāja/trenere Dzirda Dulpiņa izteica gandarījumu, ka ir kāds pasākums, kas tiek organizēts tieši bērniem: „Par Lāses Kausu varu teikt visu to labāko. Bērni ir noilgojušies pēc šādiem pasākumiem, kuri tiek organizēti tieši viņiem. Tādi, kas viņiem rada prieku, kur viņi var iegūt pozitīvās emocijas, draugus. Manuprāt, šīs sacensības ir populāras un ļoti ceru, ka tiks turpināta tradīcija un tās organizēs arī turpmāk.”

„Lāse 2010” kausa izcīņas finālsacensības atbalsta: Rīgas Dome, Latvijas Republikas Izglītības un Zinātnes ministrija, Molten

 

 

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV