Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

“SEB MTB velomaratona” 2010.gada sezona ir sākusies

SEB MTB maratona Preses dienests, 27.04.2010. 17:45

Otrdien, 27.aprīlī, no plkst. 13:00 Vērmanes dārzā Rīgā, notika “SEB MTB maratona” jaunās sezonas atklāšanas pasākums, kurā notika komandu prezentācija un tikšanās ar Latvijā labi pazīstamiem riteņbraucējiem, bet organizatori informēja par visām jaunās sezonas novitātēm.
“SEB MTB velomaratona” 2010.gada sezona ir sākusies

Šogad “SEB MTB maratona” sezona startēs 4.maijā Valsts neatkarības atjaunošanas svētku dienā, ar posmu “Cēsis-Valmiera”.

Pirmajā posmā „Axa MTB maratona” dalībnieki veiks 68 km distanci, bet „Fastum Tautas brauciena” un „Mammadaba Veselības brauciena” dalībniekiem būs jāveic trase 42 km garumā.

Latvijā lielākās kalnu divriteņu sacensības “SEB MTB maratons” šogad ir iekļautas oficiālajā UCI (Starptautiskās riteņbraukšanas savienības) kalendārā, un katrā posmā MTB  maratona dalībnieki krās punktus labākai pozīcijai UCI Pasaules rangā, bet organizatoru darbu klātienē vērtēs UCI komisārs.

Sacensību galvenais organizators Igo Japiņš ir pozitīvi noskaņots: „Šī sporta veida popularitāte ar katru gadu aug visā Baltijas reģionā, par ko liecina dalībnieku pieaugums un dalībnieku profesionālā attieksme. Pagājušajā gadā tā vainagojās ar trīs augstvērtīgām vietām Eiropas MTB čempionātā (1.vieta Allans Orass (EST), 3.vieta sievietēm Ivanda Eiduka (LAT), 3.vieta U-23 Indulis Bekmanis (LAT).). Novēlu turpmāk piedalīties sacensībās un gūt labas emocijas šajā sporta veidā un iespējams kādreiz mēs gūsim labus rezultātus arī Olimpiskajās spēlēs!”

Pavisam 2010.gada sezonā būs seši posmi:

4.maijs - “Cēsis-Valmiera”

16.maijs - “Krimulda-Sigulda”

20.jūnijs - Cēsis

11.jūlijs - Tukums 

1.augusts -  Mailes (Aizkraukles raj. Vietalvas pagasts) 

26.septembris - Smiltene

Pirmo reizi Latvijas MTB maratona vēsturē sacensības notiks arī Aizkraukles rajonā - Vietalvas pagasta Mailēs.

Tāpat kā iepriekšējās sezonās dalībnieki varēs startēt 4 klasēs – „Axa” MTB maratonā (sporta klasē), „Fastum” tautas braucienā, „Mammadaba” veselības braucienā un „Lāsēns” bērnu sacensībās.

Sākot ar šo sezonu, par velomaratona līdera dzelteno krekliņu sacentīsies arī bērni, kuri piedalīsies “Lāsēna” braucienā.

Arī šogad vadošajiem velosportistiem sacensību laikā varēs sekot līdzi internetā “on-line” režīmā, ar GPS sekošanas sistēmas “Kur tu esi” palīdzību.

Dāvanu sagādājis ir ilggadējais sacensību ģenerālsponsors SEB banka. SEB dzīvības apdrošināšanas valdes priekšsēdētājs Ints Krasts preses konferencē atzīmēja: „ SEB Kalnu divriteņu sacensības ir Latvijas sporta dzīves viena no neatņemamām sastāvdaļām. Saglabājot virkni tradīciju, esam sagādājuši ikvienam aktīvam velobraucējam arī būtisku jauninājumu - savā 70 gadu jubilejā SEB dzīvības apdrošināšana visiem SEB Kalnu divriteņu 1.posma dalībniekiem dāvā nelaimes gadījumu apdrošināšanu ar segumu 1000 latu apmērā.  Novēlam veiksmīgu sezonu un labu veselību visiem SEB MTB dalībniekiem !”

2009.gada Eiropas MTB čempions, „SEB MTB” maratona vicečempions – Alans Orass (Rietumu-Delfin komanda): 

„Pagājušā sezonā man sākās neveiksmīgi, jo pirmajā posmā sadūru riepu, un lai gan vēlāk uzvarēju divos SEB MTB posmos, kopvērtējumā Kasparu Austu apsteigt neizdevās un to centīšos paveikt šogad. Galvenais - vēlos izcīnīt savai komandai pēc iespējas vairāk uzvaru”.

2009.gada Eiropas MTB čempionāta bronzas medaļas ieguvēja, „SEB MTB” maratona absolūtā uzvarētāja - Ivanda Eiduka (Rietumu-Delfin komanda): 

„Mēģināšu uzvarēt visos posmos arī šajā sezonā. Vienmēr ir interesanti sacensties un apsteigt spēcīgus vīriešu „sporta klases” braucējus. Esmu pārliecināta, ka piedalīšanās SEB MTB maratonā ļaus sagatavoties un labi startēt arī citās nozīmīgās sezonas sacensībās”. 

Reģistrācija 1.posmam un visai sezonai (ar 20 % atlaidi) notiks līdz 30.aprīlim plkst.21:00. 

Pieteikties SEB MTB maratonam var elektroniski - interneta mājas lapā www.velo.lv 

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV