Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

FK „Jelgava” futbolisti tiekas ar jauno spēlētāju paaudzi

Ilze Gabrāne, 07.05.2010. 13:18

Ceturtdien, 6.maijā FK „Jelgava” vadošie spēlētāji AXA bērnu sporta skolas ietvaros Daugavas stadionā tikās ar Jelgavas jauno futbolistu paaudzi, lai aizvadītu pirmo paraugtreniņu un diskutētu par pilnvērtīga uztura lomu futbolista ikdienā. Kopskaitā maijā plānoti trīs kopīgi treniņi dažādām bērnu un jauniešu vecuma grupām.
FK „Jelgava” futbolisti tiekas ar jauno spēlētāju paaudzi

Tikšanās laikā FK „Jelgava” komandas kapteinis Valērijs Redjko un viens no komandas līderiem Artis Lazdiņš aizvadīja kopīgu treniņu ar vairāk nekā 20 jauniešiem no Jaunatnes futbola centra „Jelgava”, demonstrējot jaunajai paaudzei noderīgus un profesionālus paņēmienus, ko izmantot spēlē. Pēc enerģiskas iesildīšanās un treniņa jaunieši kopā ar FK „Jelgava” vadošajiem spēlētājiem aizvadīja aizraujošu futbola spēli. Kopīgā treniņa noslēgumā Valērijs Redjko un Artis Lazdiņš diskutēja ar jaunajiem futbolistiem par sportista uzturu, akcentējot pilnvērtīga un veselīga uztura nozīmi sekmīgās sportista gaitās.

FK „Jelgava” kapteinis Valērijs Redjko: „Nereti maldīgi tiek uzskatīts, ka sportista galvenā panākuma atslēga ir fiziskā sagatavotība. Tomēr ne mazāk būtisks ir pilnvērtīgs uzturs, kas palīdz izturēt fizisko slodzi un dod enerģiju spēlē. Tieši tādēļ, līdzās izveicības noslēpumiem uz laukuma, aicinājām jaunajiem spēlētājiem izvērtēt savu ēdienkarti – cik veselīga tā ir un vai satur graudaugu ēdienus, kas dod tik svarīgo enerģiju un izturību.”

Graudaugu produkti ir pilnvērtīga un veselīga uztura sastāvdaļa, kam būtiska nozīme ir ikviena bērna un jaunieša uzturā un, jo īpaši, sportista. Graudaugi ir galvenie noturīgas enerģijas nodrošinātāji, ļaujot izturēt ilgstošu fizisku slodzi. Tāpat graudaugi ir neatsverami vielmaiņas veicinātāji organismā.

FK „Jelgava” komandas vadošo spēlētāju tikšanās ar Jaunatnes futbola centra „Jelgava” futbolistiem tika organizēta AXA bērnu sporta skolas ietvaros. Tās mērķis ir kopā ar sportistiem aicināt bērnus un jauniešus ikdienā pievērst uzmanību sportiskām aktivitātēm un pilnvērtīgam un veselīgam uzturam. Kopīgi treniņi un sarunas AXA bērnu sporta skolas ietvaros plānotas arī 12.maijā kopā ar Aivaru Ķeri un Nathaniel Weiss (ASV) un 17.maijā ar – Māri un Mārci Savinoviem. Jaunatnes futbola centrs „Jelgava” apvieno 300 bērnus un jauniešus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV