Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ilūkstē atklāj divus mazos futbola laukumus

Mārtiņš Hartmanis, 17.05.2010. 10:12

Latvijas Futbola federācija (LFF) kopā ar Latvijas pašvaldībām un UEFA uzsāk "MiniPitch" jeb mazo futbola laukumu projekta realizēšanu Latvijā ar divu mazo laukumu atklāšanu Ilūkstē. 15.maija pēcpusdienā 13x21 metru lielo MiniPitch LFF vadība atklāja pie bērnudārza, bet uzreiz pēc tam - nedaudz lielāku MiniPitch laukumu – pie Ilūkstes stadiona.

“Tas ir priecīgs notikums un ļoti silta uzņemšana. Cerams nākotnē no šejienes izaugs vēl kāds Latvijas izlases futbolists,” laukumu atklāšanā 15.maijā pie Ilūkstes stadiona un bērnudārza sacīja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Kā zināms, Ilūkste ir dzimtā puse futbolistiem Andrim Vaņinam, Jurijam Žigajevam, Rolandam un Ritusam Krjaukļiem, kā arī Aleksandram Jeļisejevam.

Ilūkstē šī 15.maijs bija īsti svētki, jo notika velomaratons, kā arī divu šo laukumu atklāšana, uz ko bija ieradušās ģimenes ar bērniem kuplā skaitā. MiniPitch atklāšanā bērnudārza audzēkņi uzstājās ar dziesmām un dejām, kā arī oficiālās runas teica pilsētas amatpersonas. Pēc tam sanākušie kopīgi nofotografējās.

Arī citur Latgalē vienlaicīgi notiek "MiniPitch" laukumu būvniecība un aptuveni mēneša laikā Latgalē ieplānotie laukumi tiks pabeigti, informē projekta vadītājs Latvijā, LFF komercdirektors Vladimirs Žuks.

Savukārt visu MiniPitch projektu Latvijā plānots pabeigt līdz 1.septembrim, kad Latvijā būs 59 jauni, saskaņā ar UEFA noteikumiem - visiem brīvi pieejamie mazie futbola laukumi. Nepieciešamo finansējumu laukumu uzklāšanai pirms UEFA līdzekļu saņemšanas nodrošina LFF ģenerālsponsors Nordea banka.

Arī Rīgā līdz šā gada 1.septembrim plānots uzbūvēt 35 mazos futbola laukumus. 25 no tiem būs 13x24 metru izmērā un desmit - 20x40 metru. Turklāt Rīgā panākta vienošanās, ka visi MiniPitch laukumi būs aprīkoti ar mākslīgo apgaismojumu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV