Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Frisbija dienas Valmierā atklāj frisbija āra sezonu Latvijā

Sabīne Šmite, 18.05.2010. 09:45

15. un 16. maijā norisinājās Frisbija dienas Valmierā (FDV). Pasākuma laikā tika izspēlēts frisbija turnīrs, kā arī Valmieras iedzīvotājiem bija iespēja iepazīt un izmēģināt frisbija spēli.
Frisbija dienas Valmierā atklāj frisbija āra sezonu Latvijā

15. maijā, zaļajā zonā pie pilsētas galerijas „Valleta” ikviens interesents varēja pamēģināt, apskatīt un uzzināt visu par frisbiju. Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs, kā arī ViA Valmiera Frisbija kluba spēlētāji palīdzēja apgūt diska mešanas pamatus. Pēcpusdienas atklātajā treniņā visus klātesošos pārsteidza stiprs lietus, tomēr tas nebija šķērslis, lai, spītējot sliktajiem laika apstākļiem, tiku izspēlēts šī gada pozitīvākais un slapjākais ChillHat turnīrs sešu komandu konkurencē.

16. maijā norisinājās turnīrs, kurā piedalījās 11 komandas. Pirmo vietu izcīnīja komanda no Rīgas „Zebesti”, kas finālspēlē pārspēja Salaspils komandu. Lai gan laukumā spēle bija saspringta, tomēr „Zebesti” komanda visai ātri ieguva ievērojamu pārsvaru, kuru tikai palielināja tuvojoties spēles izskaņai, galarezultātā uzvarot ar rezultātu 12:3.

Par trešo vietu izvērtās daudz spraigāka spēle, kurā abas komandas bija līdzvērtīgas. Komandas „UD1” un „Ogre” spēles laiku pabeidza ar rezultātu 9:9, kas nozīmēja, ka tiks izspēlēts vēl pēdējais punkts, lai noskaidrotu uzvarētāju. Abām komandām bija iespēja iegūt uzvaru spēlē, bet pēdējā punktā „UD1„ komanda nospēlēja pārliecinošāk, izcīnot punktu un līdz ar to arī trešo vietu turnīrā, aiz sevis atstājot „Ogres” komandu.

Spēles gara jeb Spirita balvu saņēma Ventspils komanda "Mums Garšo". Šī komanda izcēlās ar skaistu spēli un pozitīvu attieksmi uz laukuma, ko novērtēja gan skatītāji, gan pretinieki. Pasākuma rīkotāju, ViA Valmiera Fribija kluba komandas, ierindojās 9. un 11. vietā.

ViA Valmiera Frisbija klubs pateicas pasākuma atbalstītājiem: Valmieras pilsētas pašvaldībai, Latvijas Frisbija federācijai, SEB bankai, ATC „Eži”, kā arī SIA „Stats”. Pateicamies par informatīvu atbalstu arī portālam valmiera24.lv un Radio Valmiera.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV