Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas izlasei zaudējums pret somiem

Lilita Mitrofanova, 24.05.2010. 09:29

Vakar, 23. maijā, noslēgušās Eiropas čempionāta 2.kvalifikācijas kārtas 1.turnīra spēles, kas norisinājās „Arēnā Rīga”. Pirmajā spēlē tikās Latvijas un Somijas valstsvienības, otrajā Grieķijas un Lielbritānijas valstu izlases.

Spēle starp Latvijas un Somijas izlasēm izvērtās ļoti emocionāla, zālē valdīja liels troksnis, jo gan daudzie Somijas, gan Latvijas līdzjutēji atbalstīja savu izlasi. Spēles pirmais sets ritēja punkts punktā, tomēr seta galotnē Somijas izlasei izdevās izcīnīt uzvaru ar 25-23. Nākamajā setā Latvijas volejbolisti revanšējās un spraigā cīņā izcīnīja uzvaru ar 26-24. Spēles trešais sets bija īpaši emocionāls, tomēr ar rezultātu 27-25 to uzvarēja Somijas izlase. Arī ceturto spēles setu ar 25-15 uzvarēja Somijas volejbolisti, līdz ar to spēles rezultāts 3-1 (23-25; 26-24; 25-27; 15-25) par labu Somijai.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē Hermans Egleskalns, kurš komandai izcīnīja 17 punktus, savukārt Somijas izlases rezultatīvākais bija Mikko Oivanen, kurš izcīnīja 24 punktus.

Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde sarunā pēc spēles atzina, ka komandu pie šī zaudējuma viņš nevaino: „Galvenais, ko gribu uzsvērt, ka komandu pie zaudējuma nevainoju. Viņi spēlēja ar atdevi, cīnījās līdz galam. Iespējams, ka 4.setā pietrūka psiholoģiskā spēka, bet uzskatu, ka arī šis zaudējums ir solis uz priekšu. 3.seta galotnē pieļāvām kļūdas uz pieredzes trūkuma rēķina, kā arī pietrūka nedaudz jaudas blokā. 4.setā sākām kļūdīties servē, lai arī somiem arī bija kļūdas servē, tās, kuras pārservēja, mēs nevarējām uzņemt.” Rīt komandai ir brīva diena, ņemot vērā to, ka šīs dienas ir bijušas diezgan noslogotas. Ceturtdien izlase dosies uz Grieķiju, kur norisināsies šīs kvalifikācijas kārtas 2.turnīrs, bet līdz tam izlasei plānoti trīs treniņi.

Somijas izlases galvenais Mauro Beruto atzina, ka Latvijas izlase bija noskaņota apņēmīgi ar lielu vēlmi uzvarēt: „Vakar Latvijas izlasei bija lieliska uzvara pār Grieķiju, tāpēc šodien arī viņi uz spēli nāca ar domu, uzvarēt, to varēja just. Protams, zinājām, ka viņi cīnīsies, un tas ir saprotami. Uzskatu, ka arī 2.turnīrā, kas norisināsies Grieķijā, mūsu galvenā spēle būs ar Latvijas izlasi. Šajā turnīrā esam paveikuši labu darbu, jo trijās spēlēs esam zaudējuši tikai vienu setu.”

Otrā spēle šodien norisinājās starp Grieķijas un Lielbritānijas valsts izlasēm. Pirmajā setā laukumā valdīja saspringta gaisotne, bet uzvaru ar 32-30 izcīnīja grieķi. Spēles rezultāts arī labvēlīgs Grieķijas izlasei 3-0 (32-30; 25-21; 25-19).

Rezultatīvākais spēlētājs Grieķijas izlasē bija Ilias Lappas, kurš izcīnīja 21 punktu, Nikolaos Roumeliotis izcīnīja 16 punktus.

Rezultatīvākais Lielbritānijas izlasē bija Džeisons Haldane (Jason Haldane), kurš izcīnīja 23 punktus.

Grieķijas izlases galvenais treneris Gordons Maijforts (Gordon Matforth) pēc spēles teica: „Es domāju, ka vakar mēs nespēlējām slikti, bet ar katru dienu mēs spēlējam aizvien labāk un labāk. Nākamajā nedēļas nogalē Grieķijā ar Latvijas izlasi mēs noteikti mēģināsim spēlēt labāk un ceru, ka līdzjutēji mums palīdzēs.”

Eiropas čempionāta 2.kvalifikācijas kārtas 2.turnīra spēles norisināsies no 28.-30.maijam Heraklionā (Grieķija). Komanda, kura iegūs 1.vietu abu 2.kvalifikācijas kārtas turnīru kopvērtējumā iekļūs finālā, savukārt grupas 2.vietas ieguvēja komanda kvalificēsies trešajai kārtai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV