Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Latvijai pirmā uzvara Eiropas čempionātā

Lilita Mitrofanova, 21.05.2010. 23:34

Noslēgušās pirmās Eiropas čempionāta 2.kvalifikācijas kārtas spēles starp Grieķija, Somijas, Latvijas un Lielbritānijas valstu izlasēm. Pirmajā spēlē tikās Grieķijas un Somijas volejbolisti, kur savu pārākumu ar 3-0 (25-19; 25-20; 25-18) parādīja Somijas valsts izlase.

Rezultatīvākais Somijas valsts izlasē bija Mikko Oivanens, kurš savai komandai izcīnīja 22 punktus, savukārt Grieķijas izlasē labākais punktu guvējs bija Nikolaos Smaragdis, kurš ieguva 11 punktus. Labu servi Somijas izlasē parādīja Konstantins Šumovs, iegūstot 17 punktus, grieķiem rezultatīvākais servētājs Mitars Tzourits.

Otrajā spēlē tikās Latvijas un Lielbritānijas valstu izlases, kurā ar 3-1 (25-23; 25-23; 24-26; 25-16) uzvaru guva mājinieki.

Latvijas izlasē rezultatīvākais spēlētājs bija Hermans Egleskalns, kurš komandai izcīnīja 19 punktus. Labi nospēlēja arī Ansis Medenis, kura kontā 18 gūti punkti spēlē pret Lielbritānijas izlasi.

Pēc spēles Latvijas izlases treneris Raimonds Vilde atzina, ka mūsu izlases spēlētāji bija stabilāki laukumā nekā Lielbritānijas izlase, taču no pretiniekiem viņš bija gaidījis citādāku spēli: „Patiesībā mani Lielbritānijas izlase pārsteidza, biju domājis, ka viņi spēlēs sliktāk, bet galvenais, ka uzvarējām šo spēli. Sākumā, protams, bija neliels uztraukums, bet, manuprāt, ar to ātri tikām galā. Priecē, ka šodien laukumā varēja just no komandas pašatdevi, bija laba atmosfēra un stabila, agresīva serve, kas lielā mērā izšķīra spēles likteni.” Par spēli ar Grieķiju izlases galvenais treneris viennozīmīgi saka, ka būs jāspēlē labāk nekā šodien, jo grieķi ir spēcīgāki nekā Lielbritānijas izlase: „Pret grieķu izlasi iespējams spēlēsim citādāku spēli blokā, bet droši vien, tāpat kā šodien, mēģināsim noturēt spēcīgu servi, jo arī grieķiem šodien novēroju viņu vājās vietas.”

Lielbritānijas valsts izlases treneris Harijs Brokings uzskata, ka viņa trenētā komanda šo gadu laikā spēles ziņā ir augusi: „Pirms 3 gadiem mēs nevarējām labi spēlēt, bet tagad mēs spējam spēlēt ar tādām komandām kā Latvija. Un turpinām strādāt, cerams, ka komanda no šīs spēles mācīsies un spēs sevi kontrolēt. Trešā seta rezultāts tā iepriecināja, ka ceturtajā setā aizmirsām, ka jāspēlē. Uzskatu, ka šajā spēlē varējām spēlēt labāk.” Lielbritānijas treneris par labu spēli uzteica Ansi Medeni un Hermanu Egleskalnu. Viņš uzskata, ka H.Egleskalns bija viens no labākajiem spēlētājiem šajā spēlē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV