Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Noslēdzies vērienīgākais Latvijas jauniešu futbola finālturnīrs

Ilva Erta, 24.05.2010. 15:52

22. un 23.maijā Balvos, Gulbenē un Viļakā notikušajā biedrības "Skolu Futbola Līga" (SFL) organizētajā astotajā ikgadējā Latvijas Skolu futbola kausa finālturnīrā, kas dalībnieku skaita ziņā vērienīgākais pasākums pēc skolēnu dziesmu un deju svētkiem, piedalījās 38 komandas no visas Latvijas - 22 zēnu un 16 meiteņu komandas, kā arī pirmoreiz trīs vieskomandas no Igaunijas. Šajās divās dienās turnīros par kausiem un medaļām cīnījās vairāk nekā 700 jauno futbolistu, informē SFL valdes priekšsēdētāja Ilona Upeniece.

Finālturnīrā jaunākajā meiteņu grupā ( 1999./2000.) pirmo vietu izcīnīja Kalnciema vidusskola, otro - Galgauskas vidusskola, trešo - Rankas pamatskola. Vidējā grupā (1997./98.) pirmo vietu ieguva Galgauskas vidusskola, otro - Salas vidusskola, trešo - Kalnciema vidusskola. Savukārt vecākajā grupā (1994./96.) pirmajā vietā ierindojās Zemgales vidusskola, otro - Lizuma vidusskola, trešo - Galgauskas vidusskola.

Zēniem jaunākajā grupā (1999./2000.) pirmo vietu izcīnīja Annelina ģimnāzija Tartu (Igaunija), otro - Smiltenes 3. Pakalnu pamatskola, trešo - Preiļu pamatskola.

Vidējā grupā ( 1997./98.) pirmajā vietā bija Smiltenes 3. Pakalnu pamatskola, otro - Daugavpils 15.vidusskola, trešo - Luunja vidusskola Tartu (Igaunija). Vecākajā grupā (1994./96.) pirmajā vietā ierindojās Preiļu pamatskola, otrajā -Ludzas ģimnāzija, trešajā - Rīgas 25.vidusskola.

Latvijas Skolu futbola kausa finālturnīru SFL rīkoja sadarbībā ar "Bērnu Futbola Attīstības Centru" (BFAC) un "Latvijas Futbola federācijas" "Jaunatnes futbola līgu". Par finālturnīra norises vietu šogad tāpat kā pērn tika izvēlēti Balvi, Viļaka un Gulbene, jo šeit ir ļoti pretimnākošas pašvaldības, kas sniedz lielu atbalstu finālturnīra rīkošanā, visu sacensību laikā to dalībniekiem un viņu atbalstītājiem nodrošinot jauku atmosfēru un patiesu svētku sajūtu. Pasākuma sponsori ir AS "Latvijas valsts meži". Finālturnīra atklāšanas programmas ietvaros uzstājās Balvu kultūras centra deju studija ‘’DI-DANCER’’, bija turnīra dalībnieku svinīgais gājiens caur Balvu pilsētu, kā arī īpašu pārsteigumu jaunajiem futbolistiem sagādāja biedrība ‘’Latgales pilots’’, izpildot atraktīvu izpletņulēcēju šovu.

"Latvijas Skolu Kausa Izcīņa futbolā ir lielākais futbola turnīrs visa gada garumā starp Latvijas vispārizglītojošajām skolām. Tas notiek jau astoto gadu pēc kārtas un katru gadu kļūst aizvien vērienīgāks. Šis, manuprāt, ir dalībnieku skaita ziņā vērienīgākais pasākums pēc skolēnu dziesmu un deju svētkiem, kas visa gada garumā pulcē Latvijas jauniešus uz sacensībām un noslēgumā reizi gadā uz skaita ziņā vērienīgāko finālturnīru mūsu valstī," atzīst Ilona Upeniece.

SFL dibināta 2003.gada 22.decembrī ar mērķi popularizēt futbolu un šim sporta veidam piesaistīt arvien vairāk bērnu un jauniešu. SFL kopā ar BFAC koordinē bērnu un skolu futbolu visā Latvijas teritorijā. No skolēniem, kas piedalās SFL turnīros, trešdaļa dalībnieku skaita ir meitenes. Projekta ietvaros ik gadu 12 000 skolēnu no visiem valsts reģioniem cīnās par Skolu kausu futbolā - jaunieši jau no mācību gada sākuma visā Latvijā piedalās priekšsacīkstēs, lai tiktu uz gada noslēguma finālu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV