Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijai divi džudo pasaules čempioni veterānu grupā

Darja Davidova, 28.05.2010. 14:58

Divi Latvijas džudisti Andrejs Gevļa un Valentīns Azarovs kļuva par pasaules čempioniem veterānu grupā. Budapeštā notiekošajā pasaules čempionātā Andrejs Gevļa uzvarēja vecuma grupā 55-59 gadi svara kategorijā līdz 60 kg. Bet Valentīns Azarovs vecuma grupā 65-69 gadi svara kategorijā līdz 73 kg.

Sacensību gaitā Andrejs Gevļa guva uzvaras pār Gaboru Karoli no Ungārijas, Sergio Honda no Brazīlijas, Pietro Manca no Itālijas. Finālā Latvijas sportists ar pārsvaru „juko” pārspēja citu itālieti Bjadžio Džiumarra.

Valentīns Azarovs visas cīņas pabeidza ar uzvarām. Mūsu džudists uzvarēja Roberto Rosarno no Itālijas, Ferdinandu Gselluno no Vācijas, Stanley Kantrillu no Lielbritānijas pusfinālā un poli Hubertu Cisdorfu finālā.

Pasaules čempionātā piedalījās vēl divi Latvijas džudisti Anatolijs Kovaļevskis un Mihails Gončarovs, kas diemžēl pabeidza sacensības bez gūtajam uzvarām.

Ir vērts pieminēt, ka neviens no minētājiem džudistiem nav bijis profesionāls sportists un nav piedalījies tādās augsta ranga sacensībās kā Eiropas un pasaules čempionāti. Labs rezultāts veterānu pasaules čempionātā tika sasniegts, pateicoties regulārām nodarbībām un veselīgajam dzīves veidam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV