Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Noskaidroti RED BULL ROAD RAGE uzvarētāji

Lana Daniela, 31.05.2010. 09:10 | komentāri (2)

Svētdiena, 30. maijs, Siguldā bija izvērtusies par vienu no saulainākajām un ekstrēmākajām pavasara/vasaras sezonā, jo tieši blakus leģendārajai Siguldas bobsleja un kamaniņu trasei notika sacensības velonobraucienā Red Bull Road Rage. Dalībnieki cīnījās, traukdamies pa trasi un krītot stāvākajos līkumos, skatītāji uzmundrināja un piepildīja visu kamaniņu trasi pie otrā un trešā pagrieziena, kur notika visvairāk sadursmju, bet visātrākie un meistarīgājie izrādījās Jānis Bulēvičs un Ivita Krūmiņa. Lai gan Ivitai bija jāuzvar tikai trīs konkurentes, viņas maksimālais ātrums trasē sasniedza ap 58 km/h, tas daļēji izskaidro, kāpēc no visām reģistrētajām dāmu konkurences dalībniecēm uz starta stājās tikai ceturtā daļa – par daudz bremzējot, zuda ātrums, bet par maz  -  līdzsvars. Vīriem cīņas bija nopietnākas un kritieni sāpīgāki, 69 dalībnieki rāvās uz finišu ar ātrumu, kas sasniedza gandrīz 70 km/h.
Noskaidroti RED BULL ROAD RAGE uzvarētāji

Red Bull Road Rage uzvaretāji:

Vīrieši
1.Jānis Bulēvičs
2.Kristaps Osis
3.Reinis Avens
4.Mārtiņš Sproģis

Sievietes
1. Ivita Krūmiņa
2. Marta Garā
3. Aija Petrovska
4. Dace Gala

Sacensību uzvarētājs Jānis Bulēvičs stāsta, ka uzvara ir patīkama, bet neesot bijis gluži tā, ka necerēta. „Ja jau piedalos sacensības, tad jau ceru arī uz uzvaru,” viņš smaidīdams teica pēc finiša, kurā apsteidza gan Reini Avenu, gan Kristapu Osi un Mārtiņu Sproģi, kas savos iepriekšejos braucienos arī bija uzrādījuši lielisku sniegumu. Jānis kādreiz trenējies gan treka riteņbraukšanā, gan šosejā, bet tagad dod priekšroku MTB sacensībām.

Tā kā Red Bull Road Rage ir noticis vairākās pasaules valstīs, arī uz Latviju bija atbraukuši divi sportisti no kaimiņvalsts Lietuvas un viens mērojis ceļu pat no Īrijas. Lai gan viņiem neizdevās iekļūt finālā, arī viesi cīnījās godam. Jau piektdien īrs Janos Kēhlers (Janos Koehler) atkal stāsies uz Red Bull Road Rage starta līnijas, jo šāda paša formāta sacensības notiks Izraēlā. Ekstrēmo pasākumu nelaida garam arī snovbordisti Dīns Danne un Toms Vasins, savukārt brāļi Tomass un Martins Dukuri piepulcējas skatītāju rindām, novērtējot, kas viņiem tik pazīstamajā bobsleja trasē darāms riteņbraucējiem.

Pasākumu vadīja un publiku uzkurināja pazīstamie TV žurnālisti Uģis Joksts un Armands Tripāns. Red Bull Road Rage tiesāja un visu pasākuma norisi uzraudzīja BMX riteņbraukšanas meistars Ivo Lakučs.

Visu Red Bull Road Rage dalībnieku, kas šķērsoja finiša līniju, bildes varēs atrast www.sportacentrs.com, bet pasākuma video un fotoreportāžu var apskatīt www.redbull.lv. Turpat tiks ievietoti arī visu dalībnieku rezultāti.

Par Red Bull Road Rage

Lai gan parasti kalnainā Sigulda asociējas ar kāpšanu augšā, šoreiz bija ātri jālaiž lejā pa 775 m garo ceļu tieši blakus bobsleja un kamaniņu trasei Šveices ielā 13. Tā kā šo ceļu ziemā izmanto, lai bobus vestu augšā uz startu, tas nevar lepoties ar pārlieku platumu, toties ir gana līkumains – īpaši ekstrēmas sajūtas nodrošinot labākajiem braucējiem, kas tika pie sacensībām pa četri.

Balvas nodrošināja „NIKE 6.0.” un „Sportland” - abu  grupu  (sieviešu un vīriešu) uzvarētāji saņēma sekojošas balvas:

1. vieta – Bottecchia FX 530 Disc velosipēds
2. vieta – 100Ls dāvanu karte no Sportland un NIKE 6.0. sporta apģērbs
3. vieta - 50Ls dāvanu karte no Sportland un NIKE 6.0. sporta apģērbs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV