Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Šodien notiks draudzības futbola turnīrs bērniem

LFF Preses daļa, 03.06.2010. 09:19

Šodien, 3. jūnijā, Latvijas Nacionālās futbola izlases treniņu bāzē Sporta kompleksā Ķeizarmežs no plkst.13:00 – 17:00 notiks Draudzības futbola turnīrs. Turnīrā piedalīsies 72 bērni no Latvijas SOS bērnu ciematiem un Latvijas Starptautiskās skolas. Pirms turnīra sākuma jaunajiem sportistiem būs iespēja vērot Latvijas Nacionālās futbolas izlases treniņu, bet pēc treniņa saņemt sportistu autogrāfus un nofotogrāfēties kopā ar viņiem.

Draudzības futbola turnīru ar Latvijas Futbola federācijas atbalstu rīko Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija, Latvijas Starptautiskā skola un Latvijas Samariešu apvienības projekts „Piepildīsim bērna sapni".

Turnīra mērķis ir ar spēles palīdzību satuvināt dažādu tautību un izcelsmes bērnus, dodot tiem iespēju kopā sportot un cīnīties par balvām, kā arī dibināt jaunas draudzības. Bērnu draudzību veidos kopā piedzīvotais un tā sniegsies pāri valstu, kultūru un sociālās piederības robežām. Futbola turnīr motto ir „Draudzībai nav robežu!"

Latvijas Futbola federācija prezidents Guntis Indriksons, kas ir Draudzības futbola turnīra aizbildnis, uzrunās turnīra dalībniekus un viesus atklāšanas pasākumā. Turnīra atklāšanā uzrunu teiks arī Vācijas vēstniecības Latvijā pagaidu pilnvarotā pārstāve Margita Heberle.

Atbilstoši turnīra mērķim, spēlētāju komandas tiks veidotas nevis pēc piederības konkrētai organizācijai, bet gan pēc spēlētāju vecuma un izlozes principa. Kopumā turnīrā piedalīsies 72 spēlētāji, zēni un meitenes vecumā no 9 līdz 15 gadiem. 36 no Latvijas Starptautiskās skolas Jūrmalā; 23 no Valmieras un Īslīces SOS bērnu ciematiem un 13 no SOS bērnu ciematu Ģimeņu stiprināšanas projektu ģimenēm.

Ideja par bērnu satuvināšanos veselīgā un sportiskā vidē nebeigsies ar šo turnīru. Draudzības saites starp turnīra dalībniekiem plānots izkopt, dodot iespēju 6 izlozētiem turnīra dalībniekiem septembrī doties uz Vāciju, kur tie viesošanās laikā varēs iepazīties arī ar Hamburgas Futbola klubu (HSV). Par to, lai šis ceļojums uz Hamburgu varētu notikt, parūpējusies aviokompānija „ Air Baltic", kas nogādās bērnus Hamburgā, kā arī Hamburgas Samariešu apvienība, kas gādās par viesošanās programmu Vācijā.

Nākamajā gadā turnīru iecerēts turpināt starptautiskā līmenī, turnīrā iesaistot arī abu pārējo Baltijas valstu SOS bērnu ciematu un Starptautisko skolu bērnus. Pirmo turnīra kārtu plānots izspēlēt Latvijā, savukārt turnīra uzvarētāji varēs doties uz Vāciju, lai tur spēlētu ar bērnu futbola komandu.

Turnīru atbalsta Latvijas Futbola federācija, Latvijas Starptautiskā skola un skolēnu vecāku organizācija, Vācijas vēstniecība Latvijā, A/s Rīgas Dzirnavnieks, Fazer Latvija, A/s AirBaltic, Coca-Cola Company, viesnīca Radisson Blu Daugava, Pure Food, Balt Hellin, Gemoss, Mexas, Mars un citi labvēļi.

Atgādinām, ka jau 5.jūnijā Aleksandra Starkova vadītā izlase Anglijas pilsētiņā Miltonkeinsā tiksies ar Pasaules Kausa dalībnieci – Ganu. Savukārt jūnija beigās Lietuvas pilsētā Kauņā notiks tradicionālā Baltijas Kausa izcīņa starp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izlasēm. Rudenī sāksies UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs, kurā pirmo spēli mūsu komanda aizvadīs 3.septembrī savā laukumā pret Horvātiju. Tikmēr Latvijas Futbola federācija (LFF) panākusi vienošanos par Latvijas Nacionālās izlases draudzības spēļu aizvadīšanu šogad - 11.augustā Liberecā paredzēta spēle pret Čehiju, savukārt 17.novembrī Latvijas izlase izbraukumā spēlēs pret Ķīnu.

Vairāk informācijas par šo pasākumu, kā arī Latvijas Nacionālās izlasi un komandas gaitām braucienā uz Miltonkeisu skatieties LFF oficiālajā mājaslapā: http://www.LFF.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV