Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Liepājā notiks pirmā starptautiskā Bujutsu nometne

Mārtiņš Kozlovskis, 07.06.2010. 09:36

12.-13. jūnijā Liepājas Olimpiskajā centrā norisināsies unikāls notikums Latvijas cīņas mākslu aprindās - I starptautiskā Bujutsu nometne. Nometni ar Liepājas pilsētas domes atbalstu organizē Biedrības „Latvijas Kobudo centrs" un „Latvijas džiu-džitsu federācija".
Liepājā notiks pirmā starptautiskā Bujutsu nometne

Divās dienās uz Liepājas Olimpiskā centra tatami savās prasmēs dalīsies cīņas mākslu eksperti no Zviedrijas, Latvijas, Krievijas un Ukrainas. Nometnē piedalīsies cīņas mākslu dalībnieki no Liepājas, Rīgas, Daugavpils, Rēzeknes un citām Latvijas pilsētām, kā arī no Krievijas.

Pirmās starptautiskās Bujutsu nometnes organizētāji ir pārliecināti, ka šī nometne aizsāks vēl vienu tradīciju veselīga dzīves veida popularizācijā, ar kuru Liepājas vārds izskanēs ne tikai Latvijā, bet arī aiz tās robežām, nostiprinot Liepājas cīņas mākslu meistaru pozīcijas starptautiskā mērogā.

Tieši tādēļ pirmās starptautiskās Bujutsu nometnes pamatmērķis ir veicināt tradicionālo cīņas mākslu un veselīga dzīvesveida popularizāciju sabiedrībā, īpaši bērnu un jaunatnes vidū. Vairot iedzīvotāju zināšanas cīņas mākslās, palīdzēt apgūt galvenos cīņas mākslu principus un pašaizsardzības metodes, nostiprināt fizisko sagatavotību.

Ļoti būtiska nozīme ir apstāklim, ka nometne dos iespēju satikties dažādu stilu cīņas mākslu audzēkņiem, treneriem un skolotājiem no Latvijas un ārvalstīm, veicinot draudzības un kultūras saišu veidošanos, kā arī dodot iespēju savā starpā apmainīties pieredzē.

Veiksmīga I starptautiskās Bujutsu nometnes norise vairos iedzīvotāju interesi par cīņas mākslu apguves nozīmi ikdienas dzīvē, kas, ir ļoti būtiski laikā, kad valstī ir saspringta ekonomiskā situācija un attiecīgs likumu pārkāpumu līmenis.

Nometnē savu klātbūtni apstiprinājuši:

Jan-Erik Karlsson (Zviedrija), Soke 10.dans
Sergejs Kolmakovs (Latvijas) Hanshi 8.dans
Nebojsa Jovanovic (Zviedrija) Shihan 7.dans
Igor Zaytsev (Latvija/Krievija) Kyoshi 6.dans
Yuri Smirnov (Krievija) Shihan 6.dans
Mihail Tkachuk (Ukraina) Renshi 5.dans

I starptautiskās Bujutsu nometnes oficiālā atklāšanas ceremonija notiks 2010.gada 12.jūnijā plkst.11.50 Liepājas Olimpiskā centra 201.zālē.

Kontakti: Igor Zaytsev +37122086055

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV