Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Bukmeikeri noteikuši Pasaules kausa futbolā grupu favorītus un finālistus

Raimonds Andžāns, 07.06.2010. 10:16

Piektdien, 11. jūnijā, Dienvidāfrikas Republikā sāksies pasaules kausa finālturnīrs futbolā un interneta sporta totalizatora Betway.com bukmeikeru noteiktās likmes liecina, ka pašlaik lielākās izredzes iekļūt Pasaules čempionāta futbolā finālā, tiek prognozētas Spānijas (koeficients 5.00 jeb iespējamība 17%), Brazīlijas (5.50) 15%, Anglijas (7.00) 12% un Argentīnas (7.50) 11% izlasēm, savukārt par potenciālo Pasaules kausa ieguvēju un favorītu tiek uzskatīta Spānijas izlase.

No šī gada 11. jūnija līdz 11. jūlijam, 32 labākās pasaules futbola izlases mērosies spēkiem un cīnīsies par Pasaules kausa ieguvēju titulu. Betway.com eksperti un bukmeikeri komentē visu astoņu Pasaules kausa komandu grupu vietu sadalījumu, izlašu spēlētāju pamatsastāvu un vadošo spēlētāju sniegumu.

A grupa
Pasaules čempionāta namatēvi, Dienvidāfrikas Republikas izlases spēlētāji, uzsāks turnīru ar spēli pret Meksikas valstsvienību, kurai sekos ne mazāk smaga cīņas ar Urugvajas un Francijas izlasēm. Lai pakāptos grupas otrajā vietā un saglabātu izredzes turpināt dalību Pasaules Kausa izcīņā, Dienvidāfrikas izlasei obligāti jāiegūst trīs punkti. Lielākās cerības tiek liktas uz uzbrucēju Stīvenu Pienāru (Steven Pienaar) no „Everton". Lai gan Francijas izlases rindas ir papildinājuši vairāki jauni un talantīgi spēlētāji, ar pieredzējušo komandas kapteini Tjerī Anrī (Thierry Henry) priekšgalā, spēlēs nāksies pielikt visus spēkus, lai tiktu arā no grupas. Urugvaju izlases pamatsastāvu veido jauno un veco spēlētāju sajaukums. tiek prognozēts, ka Djego Forlana (Diego Forlan) un Luisa Suareza (Luis Suarez) veidotā uzbrucēju līnija varētu būt spēcīgākā A grupā. Kvalifikācijas spēlēs abi spēlētāji kopā guva 12 vārtus un būs grūti uzveicams spēks jebkurai aizsardzībai. Ņemot vērā Meksikas izlases vājo sniegumu kvalifikācijas posmā, bukmeikeri prognozē leģendārajai izlasei pēdējo vietu grupā.
Prognozētais vietu sadalījums A grupā: 1. Urugvaja 3.75 24%, 2. Dienvidāfrika 7.50 11.50%, 3. Francija 2.20 40.50%, 4. Meksika 3.75 24%.

B grupa
Argentīna ar pūlēm izlauzās caur kvalifikācijas spēlēm, taču Argentīnas izlasei ir dota lieliska iespēja sevi apliecināt spēlēs ar Grieķiju, Dienvidkoreju un Nigēriju. Bukmeikeri prognozē, ka Argentīna savā grupā ieņems 1. vietu izcīnot 3 uzvaras un iegūstot 9 punktus. Grieķijas komandas pēc šokējošās uzvaras 2000. gada Eiropas čempionātā ir vērā ņemams pretinieks, kas var sagādāt ne vienu vien pārsteigumu, savukārt Nigērijas komandā ir vairāki izcili spēlētāji, piemēram, Martins radīs pretiniekiem problēmas centrālajā aizsardzībā, Džons Obi Mikels (John Obi Mikel) ir vadošais spēlētājs laukumu vidū un Džozefs Joba (Joseph Yobo) vadīs Nigērijas izlases aizsardzības balstus. Dienvidkorejas izlasei šis ir jau 7. finālturnīrs Pasaules kausa izcīņā, taču ekspertu prognozes ir visai pesimistiskas – Dienvidkorejai tiek prognozēta pēdējā vieta B grupā. Prognozētais vietu sadalījums B grupā: 1. Argentīna 1.40 64%, 2. Nigērija 5.50 16%, 3. Grieķija 8.00 11%, 4. Dienvidkoreja 11.00 9%.

C grupa
Anglijas izlasei nevajadzētu rasties grūtībām, lai izkļūtu no šīs grupas – Rūnijs (Rooney), Gerards (Gerrard), Terijs (Terry), Lampards (Lampard) un pārējie spēlētāji noteikti izcelsies uz sev līdzīgo ASV, Alžīrijas un Slovēnijas izlašu spēlētāju fona. Šogad ASV izlases sastāvs izcelsies ar vairākiem pieredzējušiem spēlētājiem – Landons Donavons (Landon Donavon), Ogučī Onjavū (Oguchi Onyewu), Maikls Bredlijs (Michael Bradley), Džozijs Altidors (Jozy

Altidore), Tims Horvards (Tim Horward) un Klints Dempsijs (Clint Dempsey) ir ieguvuši vērtīgu pieredzi vadošajos Eiropas klubos. Lai gan Alžīrijas izlasei šīs ir jau trešais Pasaules kausa finālturnīrs, izlase tiek uzskatīta par C grupas pastarīšiem. Eiropas kvalifikācijas spēlēs Slovēnija izšķirošā spēlē uzveica Krievijas valstsvienību un viens no labākajiem izlases spēlētājiem ir „Cologne" uzbrucējs Milivoje Novakovičs (Milivoje Novakovic), kas kvalifikācijas spēlēs guva piecus vārtus. Prognozētais vietu sadalījums C grupā: 1. Anglija 1.30 70%, 2. ASV 5.25 17%, 3. Slovēnija 11.00 8%, 4. Alžīrija 19.00 5%.

D grupa
Vācijas izlase tiek uzskatīta par grupas favorītiem ar „Chelsea" pussargu Maiklu Balaku (Michael Ballack) priekšgalā, kurš neapstrīdami novērtēts kā labākais komandas spēlētājs. 33 gadus vecais pussargs un izlases kapteinis ir piedalījies 97 nozīmīgās valsts izlases spēlēs. Austrālijas izlases trumpis ir pussargs Tims Kahils (Tim Cahill), kas kombinācijā ar spēcīgo aizsardzības līniju – Lukasu Neilu (Lucas Neill) un vārtsargu Marku Švarceru (Mark Schwarzer), kas kvalifikācijas spēlēs zaudēja tikai 4 vārtus. Pēc Eiropas reģiona kvalifikācijas spēļu pirmā posma izlozes visi bija vienisprātis, ka Austrija, Rumānija un Serbija cīnīsies par otro vietu aiz Francijas, taču Serbija visiem par pārsteigumu kvalifikācijas grupā ieņēma 1. vietu. Nemanja Vidičs (Nemanja Vidic) no „Manchester United", kurš pelnīti tiek uzskatīts par vienu no labākajiem centra-aizmugures spēlētājiem pasaulē un ir Serbijas aizsardzības līnijas kodols. Ganas izlasei ir spēcīga pusaizsardzības zona, kuru vada Maikls Esjēns (Michael Essien) no „Chelsea" saspēlējoties ar Suleju Muntari (Sulley Muntari) un kapteini Stefanu Apiju (Stephen Appiah). Prognozētais vietu sadalījums D grupā: 1. Vācija 1.90 48%, 2. Serbija 3.65 25%, 3. Austrālija 8.50 10.50%, 4. Gana 5.50 16.50%.

E grupa
Ņemot vērā Nīderlandes izlases pamatsastāvu (Arjens Robens (Arjen Robben), Dirks Kujts (Dirk Kuyt), Marks van Bommels (Mark van Bommel) un Klāss Jans Huntelārs (Klaas Jan Huntelaar) tā nepašaubāmi tiek uzskatīta par grupas favorītiem. Dānijas izlases spēlētāji pārstāv labākos Eiropas klubus. Dānijas izlases Treneris Mortens Olsens (Morten Olsen) ir izveidojis spēcīgu komandas pamatsastāvu, ieskaitot aizsargu Danielu Ageru (Daniel Agger) no „Liverpool", pussargu trio – Danielu Jensenu (Daniel Jensen) no „Bremen", Kristiānu Poulsenu (Christian Poulsen) no „Juventus" un Denisu Romedālu (Dennis Rommedahl) no „Ajax", kā arī uzbrucēju Niklasu Bendtneru (Nicklas Bendtner) no „Arsenal". Spožākais Kamerūnas spēlētājs ir Samuels Etos (Samuel Eto'o), kurš kvalifikācijas spēlēs guva 9 vārtus. Viņš sagādās neērtības visiem pretinieku komandu aizsardzības spēlētājiem. Japāna kā 2002. gada Pasaules kausa mājinieki, guva uzvaru savā grupā, taču bukmeikeri prognozē Japānas izlasei niecīgas izredzes tikt ārā no savas grupas. Prognozētais vietu sadalījums E grupā: 1. Nīderlande 1.55 58.50%, 2. Dānija 5.75 16%, 3. Kamerūna 5.00 18%, 4. Japāna 13.00 7.5%.

F grupa
Lai arī Itālijas izlases spēlētāju vidējais vecums ir visai augsts, 31 gadu vecais vārtsargs Džanluidži Bufons (Gianluigi Buffon) ir viens no diviem itāliešu aizsardzības pīlāriem. Otrs aizsardzības līderis ir 36 gadus vecais Fabio Kanavaro (Fabio Cannavaro) – 2006. gada FIFA atzītais pasaules gada spēlētājs, kas ievērojami stiprinās Itālijas aizsardzības rindas. Pieredzējušais aizsargs valsts izlasē ir aizvadījis 130 spēles. Paragvajas izlase demonstrēja iespaidīgu spēli kvalifikācijas turnīrā, kā rezultātā Roke Santa Kruz (Roque Santa Cruz), kurš pavadījis vairākas veiksmīgas sezonas Anglijā un Oskars Kardozo (Oscar Cardozo) un Nelsons Haedo Valdes (Nelson Haedo Valdez) kvalifikācijas spēlēs kopā guva 11 vārtus. Jaunzēlandei kvalifikācijas turnīra spēles nesagādāja galvassāpes, līdz brīdim, kad tai stājās pretī Bahreinas izlase. Slovākijas Eiropas kvalifikācijas spēlēs triumfēja, aiz sevis atstājot Slovēnijas izlasi. Aizsardzībā stabilais „Liverpool" premjerlīgas smagsvars Martins Škrtels (Martin Skrtel) ir savas valsts centrālā figūra, bet pussargs Mareks Hamsiks (Marek Hamsik) no „Napoli" ir rezultatīvākais vārtu guvējs Slovēnijas izlases rindās. Prognozētais vietu sadalījums F grupā: 1. Itālija 1.45 62%, 2. Slovākija 6.25 14.5%, 3. Paragvaja 4.00 22.5%, 4. Jaunzēlande 67.00 1%.

G grupa
G grupa tiek dēvēta par „nāves" grupu, jo Brazīlijas, Portugāles un Ziloņkaula Krasta valstsvienību spēku samēri un izredzes izkļūt no grupu turnīra tiek vērtētas līdzīgi. Uzvarām vainagotā Dienvidāfrikas 2009. gada FIFA Konfederāciju kausa kampaņa nostiprināja Brazīlijas izlases spēlētāja Kakās (Kaka) pozīcijas, ko apstiprināja arī iegūtā Adidas Zelta bumba. Centrālais aizsargs Luiss Fabiano (Luis Fabiano) pierādīja, ka ir pasaules klases spēlētājs, gūstot 5 vārtus. Portugāles izlases fani liek lielas cerības uz Kristiano Ronaldo (Christiano Ronaldo) sniegumu, taču bukmeikeri ir piesardzīgi savās prognozēs un Portugāles izredzes izkļūt no grupas vērtē piesardzīgi. Kvalifikācijas spēles Ziloņkaula Krasts aizvadīja bez sakāvēm. „Chelsea" spēlētājs Didjē Drogbā (Didier Drogba) guva 6 vārtus, kas saspēlē ar Solomonu Kalou (Solomon Kalou) ir izcils uzbrucēju duets. Didjē Zokora (Didier Zokora) no „Sevilla" un Jaja Turē (Yaya Toure) no „Barcelona" līdzās miniatūrajam Bakarī Konē (Bakary Kone) no „Marseille" ir neapturami laukuma centrā, bet Anglijas klubu pārstāvji – Emanuels Ebuē (Emmanuel Eboue) un Kolo Turē (Kolo Toure) kopā ar Arturu Boka (Arthur Boka) no „Stuttgart" nodrošinās vienu no labākajām aizsardzības līnijām starp visām Pasaules kausa finālturnīra komandām. Tradicionāli par G grupas pastarīšiem tiek uzskatīta Ziemeļkorejas izlase, kuras pamatsastāvā ir divas trešdaļas spēlētāju no vietējās līgas. Prognozētais vietu sadalījums G grupā: 1. Ziloņkaula Krasts 4.50 20%, 2. Brazīlija 1.60 57%, 3. Portugāle 4.25 21.50%, 4. Ziemeļkoreja 51.00 1.50%.

H grupa
Pēc nevainojami aizvadītām kvalifikācijas spēlēm bukmeikeru favorīti H grupā ir Spānijas izlase. Komandas veiksme ir balstīta uz kvalitāti un sabalansētību sastāvā. Kapteinis Ikers Kasiljass (Iker Casillas) tiek uzskatīts par vienu no labākajiem pasaules vārtsargiem. Vadošā pussarga Havjēra Hernandesa (Xavi Hernandez) ar centimetra precizitāti padotās piespēles un laukuma redzējuma spējas ir nosacījumi veiksmīgām un stabilām Spānijas izlasei spēlēm. Nopietns pretinieks Spānijai ir Šveices izlase, kas savā kvalifikācijas grupā bija labākie. Pretiniekiem jāuzmanās Šveices uzbrucēja Aleksandra Fraja (Alexander Frei), kurš ir neapstrīdams komandas līderis.

Čīle Dienvidamerikas kvalifikācijas spēlēs guva visvairāk uzvaru. Matiass Fernandes (Matias Fernandez), Alekss Sančess (Alexis Sanchez) un Umberts Suazo (Humberto Suazo) – bija rezultatīvākie vārtu guvēji vietējā Čīles „Colo Colo" kluba spēlēs 2006. gadā un ir centrālie uzbrucēji Čīles valstsvienības rindās. Hondurasa ar grūtībām izspraucās cauri Ziemeļamerikas kvalifikācijas spēlēm, kā rezultātā tā tiek ierindota H grupas pēdējā vietā. Prognozētais vietu sadalījums H grupā: 1. Spānija 1.25 71.50%, 2. Čīle 5.25 17%, 3. Šveice 10.00 9%, 4. Hondurasa 34.00 2.5%.

Betway.com piedāvās ikvienam futbola līdzjutējam sekot līdzi čempionāta norisei un prognozēt spēļu iznākumu, turklāt tiks izveidotas arī vairākas īpašas, čempionātam, veltītas likmes.

Uzziņai:
Viens no vadošajiem Latvijas interneta totalizatora, pokera un tiešsaistes spēļu portāls Betway.com Latvijā darbojas kopš 2006.gada. Betway.com ir kazino licence Maltā, tā darbību pārrauga Maltas Azartspēļu komisija un e – komercijas un interneta spēļu regulators eCOGRA (e – Commerce and online gaming regulation and assurance

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV