Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Noslēdzies komandu Eiropas karatē čempionāts

Maksims Ivančikovs, 07.06.2010. 12:35

29.-30. maijā Varšavā (Polija) norisinājās 8. komandu Eiropas karatē čempionāts reģioniem. Turnīrs tradicionāli pulcēja Eiropas labākos sportistus, kuri cīnījās komandu disciplīnās – kata un kumite. No Latvijas karatē federācijas sacensībās piedalījās Rīgas komanda, kas faktiski veido Latvijas izlases sastāvu. Latvijas komandas sastāvā bija sportisti no klubiem TAN, Baltijas karatē klubs, Samurai, Milons, kā arī treneri – Maksims Ivančikovs (Latvijas karatē izlases vecākais treneris) un Andrejs Ozerovs.
Noslēdzies komandu Eiropas karatē čempionāts

Mūsu kadetu un junioru komanda izcili nostartēja komandu kumite sacensībās. 32 komandu konkurencē (vienā komanda ir 3 juniori un 2 kadeti) mūsu puiši ceļā līdz finālam uzvarēja Turcijas, Spānijas, Nīderlandes un Serbijas komandas. Finālā Latvijas karatisti pārliecinoši uzvarēja Slovākijas komandu un pirmo reizi Latvijas karatē vēsturē kļuva par Eiropas čempioniem komandu sacensībās. Par čempioniem kļuva: Jurijs Ņemčenko (klubs TAN), Dāvis Sprinģis, Jānis Koroļkovs, Nikolajs Bodrovs (Baltijas karatē klubs) un Jānis Mūrmanis (Samurai). Atzīmēsim, ka pretinieku komandās bija spēcīgi sportisti, daudzi no kuriem ir Eiropas un pasaules čempionātu medaļu iegūvēji individuālās sacensībās.

Ļoti labi sevi parādīja arī Latvijas pieaugušo kumite komanda – Andrejs Ozerovs (TAN), Maksims Ivančikovs, Ruslans Sadikovs, Vladislavs Jaškuļs (Baltijas karatē klubs) un Kalvis Kalniņš (Milons). Pirmajā cīņā mūsu komanda pārliecinoši uzvarēja Polijas komandu, tālāk zaudēja pretiniekiem no Francijas. Turnīrā par 3. vietu Latvijas sportisti pārliecinoši uzvarēja Portugāles komandu, bet nākamajā raundā tikai vienu punktu zaudēja ļoti spēcīgiem un titulētiem pretiniekiem no Turcijas komandas. Rezultāts – 7. vieta no 25 komandām (labākais Latvijas karatistu sasniegums pieaugušo sacensībās).

Nedaudz nepaveicās Latvijas meiteņu (kadetu un junioru) komandai sastāvā: Diāna Petrova, Jūlija Gavrilova (TAN) un Viktorija Rezajeva (Baltijas karatē klubs). Mūsu meitenes pirmajā aplī tikās ar Bosnijas un Hercegovinas komandu un pie līdzīga uzvaru skaita (pa vienai uzvarai un viens neizšķirts) zaudēja tikai pēc punktu starpības.

Latvijas komanda pirmo reizi piedalījās Eiropas čempionātā reģioniem un sasniedza izcilus rezultātus. Apsveicam visus sportistus un trenerus ar tādiem rezultātiem un novēlam, lai rezultāti tikai uzlabojas, bet valsts un sponsoru atbalsts būtu atbilstošs tam darbam, kuru padara sportisti un treneri, lai jaunie sportisti Latvijā attīstās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV