Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvijas džudisti izcīna divas medaļas pasaules kausā Madridē

Darja Davidova, 07.06.2010. 14:49

Latvijas džudisti Deniss Kozlovs (-66 kg) un Jevgenijs Borodavko (-100 kg) izcīnīja zelta un sudraba medaļas pasaules kausa posmā, kas no 5. līdz 6. jūnijam risinājās Spānijas galvaspilsētā Madridē.

26 gadus vecam Denisam šī ir pirmā pasaules kausa zelta medaļa viņa džudista karjerā. Arī Latvijas džudo vēsturē tas ir tikai 7. pasaules kausa „zelts" . Ceļā pie šī panākuma Deniss Kozlovs pirmo kārtu cīņās guva uzvaras par Sandro Lakobašvili no Gruzijas, Tunisija sportistu Maruani Romdani, poli Tomašu Kovalski, ka arī Hun Jun Čo no Dienvidkorejas, kuram cīņas gaitā zaudējis waza-ari. Pusfinālā Latvijas sportists pārspēja Maksimu le Goanviku no Francijas, bet finālā guva tīro uzvaru par Ziemeļkorejas džudistu Kuk Huon Hong.

Otro godalgu Latvijas komandai atnesa Jevgenijs Borodavko, kas kļuva par turnīra sudraba medaļnieku. Mūsu džudists apakšgrupas cīņās uzvarēja Alberto Borinu no Itālijas, Maksimu Klemanu no Francijas un Zoltanu Palkovaču no Slovēnijas. Pusfinālā Borodavko pārspēja poli Prezimislavu Matijašeku, bet finālā, diemžēl, zaudēja 2008. gada Olimpiskajam čempionam Iraklijam Cirekidze no Gruzijas.

Latvijas komandās kontā arī 7. vieta, kuru izcīnīja Konstantīns Ovčiņņikovs (-81 kg). Viņš apakšgrupas cīņas guva trīs uzvaras - par portugāli Diogo Lima, Brazīlijas džudistu Alessandro Kolli un ungāru Laslo Čoknjai. Ceturtdaļfinālā Konstantīns tikai ar diviem brīdīnājumiem „šido" zaudēja topošam čempionam Takahiro Nakai no Japānas, bet gandarījuma turnīra Latvijas sportists piekāpās Flavio Kanti no Brazīlijas.

Pateicoties Latvijas sportistu labam sniegumam, kopvērtējumā Latvijas komanda ieņēmusi augsto 3. vietu uzreiz aiz lielvalstu Brazīlijas un Japānas komandām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV