Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Astoto reizi pēc kārtas par Latvijas čempioniem kļūst ASK-AB.LV handbolisti

handball.lv, 30.04.2007. 00:20 | komentāri (3)

Astoto reizi pēc kārtas par Latvijas čempioniem svētdien kļuva ASK-AB.LV handbolisti. "Armijnieki" finālsērijas trešajā un izšķirošajā spēlē Rīgā ar 38:27 (21:15) pārleicinoši uzvarēja Dobeles "Tenax/Dzirnavnieks". Visā sērijā ASK-AB.LV uzvarēja ar 2-1.
Astoto reizi pēc kārtas par Latvijas čempioniem kļūst ASK-AB.LV handbolisti

Galerijas:

Atšķirībā no fināla 2.spēles, “Tenax/Dzirnavnieks” spēles sākumā ievēroja disciplīnu un droši spēlējot turējās līdzīgi ar “armijniekiem”. Spēles sākumā dobelnieki ieguva divu vārtu pārsvaru (neapturams uzbrukumā bija Jānis Grišanovs), varēja to vēl palielināt, taču kļūdas to neļāva izdarīt. 14.minūtē Raimonds Trifanovs pirmo reizi vadībā izvirzīja ASK-AB.LV (7:6), taču dobelnieki (pateicoties Grišanova rezultativitātei un Daiņa Putras labajam snieguma vārtos) neļāva čempioniem atrauties. “Tenax/Dzirnavnieks” spēja no 7:9 panākat 9:9 un pēc tam arī no 14:12 panākt 14:14. 1.puslaika izskaņā tomēr “Tenax/Dzirnavnieks” spēki aptrūkās. Veiksmīgi “armijnieku” vārtos nospēlēja Aleksandru Babru nomainījušais Raimonds Šteins, ASK-AB.LV izveidoja vairākus ātros uzbrukumus un īsā brīdī no 14:14 panāca 21:15.

2.puslaika sākumā nu jau veiksmīgi vairākas reizes nospēlēja Babra, uzbrukumā “armijnieki” turpināja ātru spēli un puslaika vidū jautājums par uzvarētāju spēlē un visā čempionātā bija atrisināts – 31:21. Pēdējās minūtēs situācija laukumā nemainījās un ASK-AB.LV pārliecinoši kļuva par Latvijas čempioniem.

ASK-AB.LV: – Jānis Pavlovičs (9/4), Ģirts Lilienfelds (6), Edgars Vadzītis (5), Māris Veršakovs (4), Agris Kušners (4), Arnolds Straume (4), Raimonds Trifanovs (3), Elvijs Borodovskis (2), Ēriks Blūms (1).

"Tenax/Dzirnavnieks": Jānis Grišanovs (13/2), Sergejs Kalniņš (4), Ivars Kirvelaitis (4), Aleksandrs Krastiņš (3), Aigars Bisenieks (2), Renārs Kozlovskis (1).

Andris Gulbis (ASK-AB.LV galvenais treneris): Iepriekšējā spēle bija viegla, bet šodien izjuka aizsardzības sistēma bez Glušaka. Bija problēmas. Tie ir “play off”, ir nogurums. Tomēr patīkami, ka veči saņēmās. Vakar es vispār uzskatu, ka parādīja vienu no labākajām spēlēm šajā sezonā. Prieks bija skatīties, bet divas spēles pēc kārtas grūti. Bija arī objektīvi iemesli, kādēļ nevarējām parādīt labu spēli-traumas, slimošanas. Negribas nolikt pretiniekus, jo viņi ir labi spēlētāji, pietiekams rūdījums, bet skaidrs, ka mēs esam desmit golus priekšā, jo strādājam tomēr citā režīmā. Viņi piekusa, jo mēs daudz sametām uz “kontrām”. Pie pozicionālās spēles tik viegli nemaz negāja.

Ivars Zariņš (Dobeles “Tenax/Dzirnavnieks” galvenais treneris): Tā tam ir jābūt. Nebūtu vērts, ka ASK divreiz dienā trenējas, ja mēs uzvarētu. Grūti jau bija, jo čaļi praktiski visi kopā sanāk tikai uz spēlēm. Tomēr prieks, ka sezonā čaļi parādīja raksturu, nenolaida rokas un cīnījās no visas sirds. Divas reizes sezonā arī uzvarēt ASK...

Savukārt šodienas spēli ietekmēja arī Veršakova gūtā trauma, jo pajuka saspēle. Bet esam tur, kur jābūt, un prieks, ka sezonā bijām pārāki par pārējiem aiz mums, bet ASK tomēr ir klasi augstāka.

Otro gadu pēc kārtas Latvijas čempionāta bronzas godalgas izcīnīja LSPA handbolisti. Izšķirošajā spēlē par 3.vietu LSPA ar 23:19 (12:9) uzvarēja "Kronoflooring/K-Rauta", visā sērijā uzvarot ar 2-1. 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV