Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

"Skandi Auto Rally Team" pilnā sastāvā startēs Baltijas garākajā un prestižākajā rallijā "Mad-Croc Rally Estonia"

Ģirts Avotiņš, 18.06.2010. 12:28

Rallija komanda "Skandi Auto Rally Team" ir nolēmusi pilnā sastāvā – ar divām Mitsubishi Lancer WRC rallija automašīnām startēt šī gada Baltijas garākajā un prestižākajā rallijā "Mad-Croc Rally Estonia 2010", kurš no 16. līdz 18. jūlijam notiks Dienvidigaunijas reģionā. Šis rallijs, kurā sportistiem sacensību režīmā būs jāveic 185 km, izcelsies nevien ar savu garumu un sarežģītību, bet arī ļoti interesantu un krāšņu dalībnieku sastāvu.
"Skandi Auto Rally Team" pilnā sastāvā startēs Baltijas garākajā un prestižākajā rallijā "Mad-Croc Rally Estonia"

Rallijs "Mad-Croc Rally Estonia 2010", kuru organizē pasaulē pazīstamais igauņu rallija pilots Urmo Āva, šogad sevi centīsies pierādīt starptautiskajai žūrijai, lai jau tuvākajos gados tiktu iekļauts starptautiskās rallija sērijas IRC kalendārā. Šī iemesla dēļ organizatori cenšas šim rallijam piesaistīt daudzas pasaules rallija zvaigznes – par savu startu šajā rallijā jau ir paziņojuši tādi rallija piloti kā igaunis Marko Martins, soms Tonijs Gārdemeistars un čehs Martins Prokops.

Šajā rallijā, pateicoties kompāniju "LDz Cargo", "Pata AB" un "Gjensidige" atbalstam, Latvijas rallija līdzjutējiem būs iespēja uzgavilēt savējiem – Ivaram Vasaraudzim ar Pēteri Spredzi un Raimondam Kisielam ar Gati Panavu. Abas šīs ekipāžas startēs ar kompānijas "MML Sports" sagatavotajām Mitsubishi Lancer WRC rallija automašīnām.

Ivars Vasaraudzis, kurš divreiz ir startējis "EOS Rally", kura tradīcijas tagad turpina "Mad-Croc Rally Estonia 2010", taču ne reizi nav spējis sasniegt finišu, neslēpj patiesu prieku par radušos iespēju: "man ir ļoti liels prieks, ka mums ir iespēja startēt šajā rallijā. Man būs ļoti liels prieks atgriezties Igaunijā, pie kam ar pasaules klases tehniku, kādu izmantojam šobrīd. Ļoti priecājos, ka rallijā plāno atgriezties arī Marko Martins – būs ļoti interesanti ar viņu sacensties. Apzinos, ka viņš četrus gadus nav piedalījies rallijos, taču domāju, ka savu meistarību viņš noteikti nav zaudējis. Nedrīkst arī aizmirst par Georgu Grosu, kurš noteikti arī startēs, kā arī Otu Tanaku. Abi šie igauņi savas zemes ceļos ir ļoti ātri. Domāju, ka tuvākajā laikā šim rallijam pieteiksies vēl vairākas ātras rallija ekipāža – cīņa būs sīva un interesanta. Dienvidigaunijā ir ļoti interesanti un ļoti sarežģīti ceļi – tie no manis un Pētera prasīs pilnu atdevi un koncentrēšanos."

Raimonds Kisiels ir daudz pragmatiskāks: "Līdz šim es neesmu startējis nevienā rallijā, kas ir noticis Dienvidigaunijas reģionā. Nenoliedzami šis būs grūts un sarežģīts rallijs, kas mums dos jaunu pieredzi. Šobrīd nekādus rezultātus neprognozēju – braukšu sava prieka pēc, tik ātri cik varēšu."

Ideju startēt šāda līmeņa rallijā apsveic arī kompānijas "MML Sports" direktors Džons Īstons: "Domāju, ka gan Vasaraudzis, gan Kisiels būs tikai ieguvēji. Neskatoties uz to, ka Latvijā ir viens no spēcīgākajiem nacionālajiem čempionātiem, abiem rallija pilotiem šis rallijs ļaus attīstīt savas prasmes un pieredzi, kas savukārt turpmāk ļaus sasniegt labākus rezultātus."

Plašāku informāciju par "Mad-Croc Rally Estonia 2010" ralliju ir iespējams atrast tā oficiālajā mājas lapā www.rallyestonia.ee Savukārt skatītāju kartes uz šo ralliju Latvijas iedzīvotājiem visizdevīgāk ir iegādāties Mitsubishi Motors oficiālā dīlera Latvijā "Skandi Motors" autosalonā, Lielirbes ielā 32, Rīgā.

Foto: Raimonds Volonts (www.v4motors.lv)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV