Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

"SEB MTB maratona" 3.posmā Cēsīs triumfē Aleksejs Saramotins un Ivanda Eiduka

SEB MTB maratona Preses dienests, 21.06.2010. 09:20

Svētdien, 20.jūnijā, "SEB MTB maratona" 3.posmā Cēsīs „AXA maratona" 67 km garajā distancē ātrākais bija Aleksejs Saramotins („HTC-Columbia"), kurš distances finišā par 1 sekundi apsteidza sezonas līderi, pirmo 2 posmu uzvarētāju Alanu Orasu („Rietumu-Delfin"), bet vēl 1 sekundi vēlāk finišēja 2009.gada „SEB MTB maratona" čempions Kaspars Austa („Trek-Philips"). Kopvērtējuma līdera dzelteno krekliņu saglabājis Orass, bet komandu vērtējumā uzvarēja „Rietumu-Delfin" vienība.
"SEB MTB maratona" 3.posmā Cēsīs triumfē Aleksejs Saramotins un Ivanda Eiduka

Tāpat kā pagājušogad, arī šoreiz, SEB MTB 3.posms Cēsīs vienlaicīgi bija Latvijas čempionāts kalnu divriteņu maratonā (XCM klasē). Par valsts čempionu kronēja Saramotinu, 2.vietu izcīnīja Mārtiņš Trautmanis (Sokkia), bet Dmitrijs Sorokins (Rietumu-Delfin) otro gadu pēc kārtas ieguva bronzu.

Aleksejs Saramotins: „Kopumā bija smagi. Ļoti aktīvi nebraucu, skatījos vairāk no malas uz konkurentiem un daudz neriskēju, jo tomēr trasē bija arī bīstamas vietas, slidenas ar dubļiem. Vienreiz arī pats nokritu, taču tas bija līdzenā vietā un varbūt viena šuve būs vajadzīga.

Pārsteidza vairāki jaunie braucēji - cepuri nost! Augusi konkurence un patiešām nedomāju, ka būs tik smaga cīņa. Pēdējā kalnā, kādus 5 km pirms finiša, panācu līderus, bet beigās finiša spurtā jutos ļoti pārliecinoši".

Sieviešu konkurencē „SEB MTB maratonā" 2.uzvaru šosezon izcīnīja Ivanda Eiduka („Rietumu-Delfin"), kura tādējādi kļuva arī par jauno līderi kopvērtējumā. Otrā galamērķi sasniedza Baltkrievijas riteņbraucēja Svetlana Kavaļčuka, bet trešajā vietā ierindojās līdzšinējā dzeltenā krekliņa īpašniece un Eidukas komandas biedrene Lelde Tipāne.

Latvijas čempionātā zelts Eidukai, sudrabs Tipānei, bet bronza – Līgai Šmitei („VW-Valmiera").

„Fastum Tautas braucienā" 37 km distancē ātrākie Cēsu posmā bija Ivars Prokofjevs („ZZK-Cēsis SEB") un Dana Rožlapa („Gary Fisher/Pūre Food").

Pavisam sacensībās startēja 2084 dalībnieki un tas ir jauns „Cēsu posma" dalībnieku skaita rekords (2009.gadā Cēsīs startēja 2025 dalībnieki).

Vairāk informācijas: www.velo.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV