Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijas hokejisti pasaules čempionātā tiekas ar Zviedrijas izlasi

LETA, 30.04.2007. 08:00 | komentāri (2)

Savu otro spēli pasaules čempionātā augstākajā divīzijā šodien Maskavā aizvada Latvijas hokeja izlase, A grupas mačā tiekoties ar pasaules un olimpisko čempionvienību Zviedrijas izlasi.
Latvijas hokejisti pasaules čempionātā tiekas ar Zviedrijas izlasi
Spēle Maskavā, arēnā "Hodinka", sāksies pulksten 19:15 pēc Latvijas laika. Spēli tiešraidē varēs vērot arī TV3.

Šodien pasaules čempionātā notiek vēl trīs spēles. Vienlaicīgi ar Latvijas-Šveices spēli risināsies C grupas spēle starp Kanādas un Norvēģijas izlasēm. Savukārt pulksten 16.15 sāksies A grupas spēle Šveice-Itālija un C grupas spēle Slovākija-Vācija.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā ir ielozēta A apakšgrupā kopā ar pasaules un olimpisko čempioni Zviedriju, Šveici un Itāliju. B apakšgrupā ir Čehija, ASV, Baltkrievija un Austrija, C apakšgrupā - Kanāda, Slovākija, Vācija un Norvēģija, bet D apakšgrupā - Somija, Krievija, Ukraina un Dānija.

A un D apakšgrupas mači tiks aizvadīti Maskavā, hallē "Hodinka", bet B un C apakšgrupas spēles notiks Mitiščos, hallē "Mitišči".

Priekšsacīkstes Latvija noslēgs 2.maijā pulksten 15.15 ar spēli pret Itāliju.

Lai iekļūtu nākamajā kārtā, grupā nepieciešams ierindoties vismaz trešajā vietā. Jebkurā gadījumā pēc cīņām apakšgrupā Latvijas izlasei garantētas vismaz vēl trīs spēles.

Kvalifikācijas turnīrā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies A un D apakšgrupu trīs labākās komandas, kā arī trīs labākās komandas no B un C grupām. Pēc tam četras labākās komandas no šīm divām grupām iekļūs ceturtdaļfinālā.

Savukārt visu četru priekšsacīkšu grupu vājākās komandas savā starpā tiksies turnīrā par palikšanu augstākajā divīzijā. Divas vājākās izlases pēc šī turnīra atstās augstāko divīziju, bet viņu vietā nākamajā gadā spēcīgākajā divīzijā startēs Francija un Slovēnija.

Pasaules čempionāta grupu turnīra spēles beigsies 2.maijā. No 3.maija līdz 7.maijam notiks grupu turnīra otrās kārtas mači. 9.maijā un 10.maijā astoņas spēcīgākās komandas tiksies ceturtdaļfināla spēlēs, bet 12.maijā tiks aizvadīti pusfināla mači. Dienu vēlāk būs spēle par trešo vietu un finālmačs, kurā arī tiks noskaidroti 2007.gada pasaules čempioni hokejā.

Līdz šim Latvijas izlases labākais sasniegums ir septītā vieta, kas tika izcīnīta 1997.gadā Somijā un 2004.gadā Čehijā.

Latvijas un Zviedrijas izlases savā starpā tikušās astoņas reizes. Septiņas reizes uzvaru izcīnīja Zviedrijas izlase, bet 1997.gadā, kad Latvija debitēja elites grupā, tā ar zviedriem cīnījās neizšķirti 1:1.

1999.gada pasaules čempionātā Norvēģijā Latvija zaudēja Zviedrijai ar 3:4, 2000.gadā Sanktpēterburgā - ar 1:3, 2001.gadā Ķelnē - ar 2:5, 2003.gadā Helsinkos - ar 1:3, 2004.gadā Prāgā ceturtdaļfinālā - ar 1:4, 2005.gadā Insbrukā - ar 1:9.

Komandas tikās savā starpā arī pagājušā gada olimpisko spēļu turnīrā Turīnā. Latvija zaudēja ar 1:6.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvija aizvadīja sešas pārbaudes spēles. Pirmajā cīņā Latvija Rīgā pēcspēles metienos ar 3:2 uzvarēja Vāciju, bet pēc tam zaudēja vāciešiem Rīgā ar 1:3. 13.aprīlī Latvijas izlase savā trešajā pārbaudes spēlē viesos ar 3:7 zaudēja Somijai, 19.aprīlī viesos ar 2:3 zaudēja Slovākijai, bet 21.aprīlī ar 4:0 izbraukumā pārliecinoši pieveica Austriju. Pēdējā pārbaudes Latvija savā laukumā ar 5:2 uzvarēja Dāniju.

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā: vārtsargi - Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis, Mārtiņš Raitums; aizsargi - Georgijs Pujacs, Guntis Galviņš, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Agris Saviels, Atvars Tribuncovs, Aleksandrs Jerofejevs; uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Daugaviņš, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Aleksandrs Macijevskis, Aleksejs Širokovs, Grigorijs Panteļejevs, Mārtiņš Karsums.

Zviedrijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā: vārtsargi - Jūhans Beklunds, Eriks Ersbergs, Daniels Henriksons; aizsargi - Jūhans Akermans, Tobiass Ernstrēms, Pērs Halbergs, Magnuss Jūhansons, Kenijs Jūnsons, Daniels Lundkvists, Jans Sandstrēms, Antons Stralmans, Diks Tarnstrēms; uzbrucēji - Niklass Bekstrēms, Fredriks Brembergs, Jūhans Davidsons, Fredriks Emvals, Jonatans Hedstrēms, Patriks Hornkvists, Jurgens Jūnsons, Magnuss Kānbergs, Matiass Mansons, Tonijs Martensons, Aleksandrs Stīns, Martins Tonbergs.

Davids Aibišers, Jonass Hilers, Daniels Manzato; aizsargi - Gorans Bezina, Severins Blindenbahers, Bīts Forsters, Martins Šteinegers, Marks Štreits, Žuljēns Voklārs; uzbrucēji - Andress Ambūls, Patriks Della Rossa, Pols Dipjētro, Sandijs Ženīns, Romano Lems, Tibo Monē, Ivo Rutemans, Rafaels Sanics, Žuljens Šprungers.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV