Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ar vairāk kā 1000 km garu velobraucienu atklās Latvijas - Igaunijas velomaršrutu "Tour de LatEst"

Dana Spulle, 01.07.2010. 12:49

11. jūlijā, plkst.11.00 Siguldā, Svētku laukumā tiks dots starts 14 dienu velomaratonam pa Vidzemes un Dienvidigaunijas skaistākajām vietām, kas iekļautas jaunizveidotajā Latvijas - Igaunijas velomaršrutā "Tour de LatEst". Braucienam pieteikušies vairāk kā 100 dalībnieki - velotūristi un entuziasti gan no Latvijas un Igaunijas, gan arī tādām Eiropas valstīm kā Lielbritānija, Vācija, Baltkrievija, Lietuva, Beļģija un pat Turcija.

Maršruta atklāšanas brauciena laikā līdz 24.jūlijam dalībnieki veiks vairāk kā 1000 kilometru garu distanci, iepazīstot Latvijas un Igaunijas valstu dabu un kultūru, baudot brīnišķīgas ainavas un apmeklējot interesantākos tūrisma objektus. Izveidotais velomaršruts kopumā ir 1296 km garš un tas tiks pilnībā nodrošināts ar nepieciešamo infrastruktūru - norādēm, informācijas stendiem, velonovietnēm, tādējādi radot iespēju ceļot ar velosipēdu individuāli. Jaunais velomaršruts Latvijā vedīs caur Siguldu, Cēsīm, Valmieru, Valku, Alūksni, Gulbeni, Madonu, Ērgļiem un Lielvārdi, un caur Valgu, Vīlandi, Elvu, Tartu, Otepi Dienvidigaunijā. Velomaratonu vadīs bijušais biatlonists Jēkabs Nākums.

Sestdienā, 24.jūlijā ikviens velo entuziasts vēl var pievienoties velomaratona "Tautas braucienam" posmā no Lielvārdes līdz Siguldai. Velobrauciens nav sacensības, tas ir aicinājums aktīvi atpūsties draugu, ģimenes un domubiedru lokā, pa ceļam iepazīstot interesantas vietas. "Tautas brauciena" starts plkst.11.00 pie Lielvārdes stacijas. Dalības maksa - Ls 1,00, pieteikšanās braucienam līdz 21.jūlijam internetā: www.ezi.lv.

Ikviens, kuram tuvi ir velo prieki, ir aicināts pievienoties velobraucienam atsevišķos tā posmos, lai ar riteņbraucēja acīm ieraudzītu savas apkārtnes skaistākās vietas. Plašāka informācija pieejama www.vidzeme.com.

Velobrauciens Tour de LatEst tiek īstenots Igaunijas - Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta "Ar velo pa Vidzemi un Dienvidigauniju" ietvaros. Projekta mērķis ir veicināt Dienvidigaunijas un Vidzemes reģiona atpazīstamību un konkurētspēju Eiropas tūrisma tirgū, paplašinot reģionu tūrisma produktu un pakalpojumu piedāvājumu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV