Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Velomaratons „Barona taka" aicina uz piedzīvojumiem 1000 km garumā

Vita Jaunzeme, 01.07.2010. 18:16

Jau sesto gadu pēc kārtas 7. – 23.jūlijam vides organizācija „Projekts Pēdas" organizē aizraujošu velomaratonu „Barona taka". 17 dienu garajā ceļā no Tartu (Igaunija) līdz Dundagai ikvienam ir iespēja iepazīt Latvijas skaistākās vietas, atstāt aiz sevis iestādītus kokus, iegūt jaunus draugus un neaizmirstamus piedzīvojumus, nobraukt 1000 km ar velosipēdu, šķērsojot visu Latviju pa maršrutu, ko savulaik 24 gadu vecumā ar kājām veicis mūsu izcilais latvietis, Dainu Tēvs, – Krišjānis Barons.
Velomaratons „Barona taka" aicina uz piedzīvojumiem 1000 km garumā

Šogad velomaratons notiek ar moto „PAR tīru uz zaļu Latviju!", kas ir kā turpinājums pavasara Lielajai Talkai. Maratona posmos ir paredzēta gan koku stādīšana, gan interesantas, dabu izzinošas ekskursijas. Vakaros savukārt ir iecerēts rīkot dažādus jautrus kultūras un sporta pasākumus.

Dalībnieku skaits nav ierobežots, velomaratonā var piedalīties ikviens interesents ar riteni braukšanas kārtībā. Dalībnieks var piedalīties arī tikai vienā vai vairākos ceļa posmos, kā arī veikt visu 17 dienas ilgstošo maršrutu. Pasākuma dalības maksas nav, taču katrs velobraucējs sedz ar sevi saistītos izdevumus – nakšņošanu, ēšanu, ieeju apskates vietās un personīgos izdevumus.

Maršruts: Tērbata – Otepe - Valka - Smiltene - Rauna - Bērzkrogs - Taurene – Vecpiebalga - Ineši - Ērgļi - Odziena - Koknese – Staburags – Sece – Skrīveri – Ķeipene - Zaube - Nītaure - Sigulda – Turaida – Rīga – Slampe – Lestene – Jaunpils – Strutele - Irlava - Zemīte - Kandava - Sabile - Talsi – Dundaga (nakšņošana pasvītrotajās vietās).

Velomaratonu atbalsta Latvijas Radio 2, Olimpiskā Solidaritāte, Latvijas valsts meži, BN „Kurši", Latvijas Olimpiešu klubs, Latvijas Dzelzceļš, RIMI, interneta karšu portāls www.kurtuesi.lv, piedzīvojumu parks „Tarzāns", SIA „Milda KM", Hanzas Maiznīca, Rīgas Skolēnu dome, Velokurjers, kino pilsētiņa „Cinevilla", Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs un www.draugiem.lv. „Barona takas" velosipēdiem servisu nodrošina „Burusports".

Aicinām visus velo un dabas mīļotājus pievienoties jebkurā posmā!

Pieteikšanās velomaratonam pa e-pastu: velo@pedas.lv, +371 29835605

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV