Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijas hokeja izlase piedzīvo sagrāvi spēlē ar Zviedriju

LETA, 01.05.2007. 09:00 | komentāri (7)

Sagrāvi otrajā spēlē pasaules čempionātā augstākajā divīzijā piedzīvojas Latvijas hokeja izlase, kas A grupā ar 2:8 (0:1, 0:3, 2:4) zaudēja pasaules un olimpiskajai čempionvienībai Zviedrijai.
Latvijas hokeja izlase piedzīvo sagrāvi spēlē ar Zviedriju

Galerijas:

Latvijas izlasei tas bija otrais zaudējums divās spēlēs, bet zviedri guva otro uzvaru un nodrošināja sev vietu nākamajā kārtā. Līdz ar to Latvijas izlasei, lai iekļūtu pasaules čempionāta nākamajā kārtā un saglabātu vietu augstākajā divīzijā, A apakšgrupas pēdējā spēlē 2.maijā ir jāuzvar Itālija.

Pirmos vārtus zviedriem jau 29.sekundē guva Niklass Bekstrēms. Otrajā periodā septītajā minūtē Jūhans Okermans dubultoja zviedru pārsvaru, pēc pusotras minūtes Rikards Valīns vairākumā palielināja zviedru pārākumu līdz 3:0, bet otrās trešdaļas izskaņā Fredrīks Brembergs panāca jau 4:0.

Latvijas izlases labā pirmos vārtus pēdējās trešdaļas pirmajā minūtē guva Kaspars Daugaviņš, bet pēc pusotras minūtes Aleksejs Širokovs samazināja zviedru pārsvaru līdz 2:4. Pēc brīža zviedri atjaunoja trīs vārtu pārsvaru 5:2 - precīzs metiens padevās Magnusam Jūhansonam. 16.minūtē Patriks Hornkvists panāca 6:2, pēc nepilnas minūtes Fredrīks Vargs palielināja zviedru pārsvaru līdz 7:2, bet vēl pēc brīža Diks Tērnstrēms panāca jau graujošo 8:2.

Maču Latvijas izlases vārtos uzsāka Edgars Masaļskis, bet pēc otrās trešdaļas viņu nomainīja Sergejs Naumovs. Masaļskis pirmajās divās trešdaļās atvairīja 17 no 21 metiena, bet Naumovs pēdējā trešdaļā tvēra četrus no astoņiem pretinieku metieniem.

Pasaules čempionāta pirmajās spēlēs Latvija ar 1:2 zaudēja Šveicei, bet Zviedrija ar 7:1 sagrāva Itāliju. Šodien A grupas pirmajā spēlē Šveice sīvā cīņā ar 2:1 uzvarēja Itāliju un nodrošināja sev vietu nākamajā kārtā.

Lai iekļūtu nākamajā kārtā, grupā nepieciešams ierindoties vismaz trešajā vietā. Jebkurā gadījumā pēc cīņām apakšgrupā Latvijas izlasei garantētas vismaz vēl trīs spēles.

Līdz šim Latvijas un Zviedrijas izlases pasaules čempionātos savā starpā tikušās astoņas reizes. Septiņas reizes uzvaru izcīnīja Zviedrijas izlase, bet 1997.gadā, kad Latvija debitēja elites grupā, tā ar zviedriem cīnījās neizšķirti 1:1.

1999.gada pasaules čempionātā Norvēģijā Latvija zaudēja Zviedrijai ar 3:4, 2000.gadā Sanktpēterburgā - ar 1:3, 2001.gadā Ķelnē - ar 2:5, 2003.gadā Helsinkos - ar 1:3, 2004.gadā Prāgā ceturtdaļfinālā - ar 1:4, 2005.gadā Insbrukā - ar 1:9.

Komandas tikās savā starpā arī pagājušā gada olimpisko spēļu turnīrā Turīnā. Latvija zaudēja ar 1:6.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV