Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Nīderlandes futbola izlase trešo reizi vēsturē iekļūst Pasaules kausa finālā

LETA, 07.07.2010. 10:22 | komentāri (1)

Pasaules kausa izcīņas finālā otrdien trešo reizi tās vēsturē iekļuva Nīderlandes futbola izlase, kas pusfināla mačā ar rezultātu 3:2 (1:1) uzvarēja Urugvaju.
Nīderlandes futbola izlase trešo reizi vēsturē iekļūst Pasaules kausa finālā

Uzvarētāju labā izcēlās Džovanni van Bronkhorsts, Veslijs Snaijders un Ārjens Robens, bet Urugvajas izlases rindās precīzs bija Djego Forlans un Maksimiljano Pereira.

Jau no spēles sākuma izpaudās favorītu, Nīderlandes futbolistu pārākums, kuru uzbrukumi bija saturīgāki un bīstamāki, tomēr līdz reālām vārtu gūšanas izdevībām tā arī Nīderlandes izlase nenonāca.

Tomēr likumsakarīgi, ka Nīderlande puslaika vidū izvirzījās vadībā pēc izcili precīza Van Bronkhortsa tālsitiena no aptuveni 30 metriem. Turpinājumā spēle kļuva "saraustītāka", jo urugvajieši visai bieži pārkāpa noteikumus, bet pretinieki pēc gūtajiem vārtiem vairs nebija tik aktīvi kā mača sākumā.

Savukārt Urugvajas izlase nekautrējās izdarīt tālsitienus pa pretinieku vārtiem un dažas minūtes pirms puslaika beigām par to tika atalgoti, kad ar tikpat precīzu un tālu sitienu kā Van Bronkhorsts izcēlās arī Forlans.

Pēc pārtraukuma Nīderlandes izlase centās paātrināt spēles tempu un ar kombināciju futbolu tikt līdz labam vārtu gūšanas momentam, taču pretinieku aizsarzības līnija darbojās meistarīgi. Arī Urugvajas futbolisti centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, bet pietrūka precizitātes piespēlēs. Labākās vārtu gūšanas izdevības Urugvajai radās pēc standartsituāciju izspēles, bet Nīderlandes izlases vārtsargs Mārtens Štekelenburgs darbojās precīzi.

Puslaika vidū lielisku izdevību gūt vārtus no tuvas distances neizmantoja Robens, bet dažas minūtes vēlāk pēc Snaijdera sitiena bumba skāra pretinieku izlases aizsargu, mainīja lidojuma virzienu un līdz ar vārtu stabu ieripoja Fernando Musleras sargātajā cietoksnī.

Trīs minūtes vēlāk Robens nepalaida garām savu otru izdevību un pēc sitiena ar galvu panāca jau divu vārtu pārsvaru. Neilgi pirms mača beigām viņš varēja gūt ceturtos vārtus Nīderlandes labā, bet nospēlēja pārāk pavirši.

Jau spēles kompensācijas laikā Pereira vienus vārtus atguva, taču panākt izlīdzinājumu vairs neizdevās.

Otra pusfināla spēle notiks trešdien Durbanā, kad Vācijas izlase tiksies ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Spāniju.

Sestdien risināsies mačs par trešo vietu, bet fināls notiks svētdien Johannesburgā.

Nīderlandes valstsvienība līdz šim divas reizes ir spēlējusi Pasaules kausa finālā, turklāt tas notika divus finālturnīrus pēc kārtas - 1974.gadā un 1978.gadā.

Pēc Nīderlandes uzvaras pusfinālā jau zināms, ka čempione būs kāda Eiropas futbola izlase.

Urugvajas izlases sastāvs: Fernando Muslera, Maksimiljano Pereira, Djego Godins, Maurisio Viktorino, Martins Kaseress, Djego Peress, Valters Gargano, Ehidio Arevalo Rioss, Alvaro Pereira (Sevastjans Avreu 78.min.), Edinsons Kavani, Djego Forlans (Sevastjans Fernandess 84.min.).

Nīderlandes izlases sastāvs: Mārtens Štekelenburgs, Halids Bularūzs, Džonijs Heitinga, Joriss Matijsens, Džovanni van Bronkhorsts, Marks van Bomels, Demijs de Zēvs (Rafaels van der Vārts 46.min.), Arjēns Robens (Eljero Elia 90.min.), Dirks Kujts, Veslijs Snaijders, Robins van Pērsijs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV