Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Divu nedēļu garumā velotūristi iepazīs jaunizveidoto velomaršrutu "Tour de Latest"

Dana Spulle, 07.07.2010. 10:49

Svētdien, 11.jūlijā, Siguldā tiks dots starts aizraujošam 14 dienu velomaratonam, kura laikā braucēji apmeklēs Vidzemes un Dienvidigaunijas skaistākās vietas. Ar šo braucienu tiks atklāts 1296 km garais Latvijas - Igaunijas velomaršruts Tour de LatEst.

Gandrīz 100 dalībnieku no dažādām Eiropas valstīm svētdien 11:30 pulcēsies Siguldā Svētku laukumā, lai svinīgi atklātu velobraucienu un 12:00 sēstos uz velosipēdiem un dotos divu nedēļu piedzīvojumā.

Pirmajā dienā braucēji apmeklēs amatnieku tirdziņu Līgatnē, atpūtas kompleksā "Rakši" izveidoto eksotisko dzīvnieku Zoo un Cēsis, kur dosies ekskursijā pa romantiskajām pilsētas ieliņām un Viduslaiku pili, piedalīsies viduslaiku dzīrēs ar dziesmām, dejām un spēlēm, bet, iestājoties tumsai, baudīs brīvdabas kino.

Divu nedēļu laikā braucējiem būs iespēja baudīt Vidzemes un Dienvidigaunijas tūrisma produktu piedāvājumu - "Ķempēnu " saimnieka sarūpēto jēra zupu, apmeklēt skaistākās Vidzemes pilis un muižas, ieklausīties Gaujas plostnieku galvaspilsētas Strenču stāstā, no pauguru virsotnēm saskaitīt Kornetu apkaimes ezerus, uzbraukt Latvijas augstākajā virsotnē Gaiziņā, iepazīt latvisko dzīvesziņu "Meņģeļos", "Brakos", "Silmačos" un Attes dzirnavās, apmeklēt keramikas darbnīcu Madonā un no Ķeipenes aizsūtīt īpašu pastkarti kādai kinodīvai.

Igaunija braucējus sagaidīs ar dziesmām un dejām, nacionālo ēdienu degustēšanu, nakts kinoseansiem, Hanzas dienu apmeklējumu labo domu pilsētā Tartu un neaizmirstamu laivu braucienu saulrietā pa Puhajarves ezeru. Ar sīkāku brauciena programmu iespējams iepazīties www.vidzeme.com.

Lai popularizētu velotūrismu kā vienu no interesantākajiem un vasarai piemērotākajiem aktīvā tūrisma veidiem, velobrauciena dalībniekiem pievienosies arī Jēkabs Nākums.

Interesenti ir aicināti sekot līdzi velotūristu gaitām kurtuesi.lv, kur ar GPS sistēmas palīdzību kartē tiks attēlota braucēju virzīšanās maršrutā, jaunākie notikumi no velobrauciena tiks atspoguļoti twitter.com/TourdeLatEst, kā arī par tiem informēs Radio101.

Ikviens veloentuziasts var paspēt pievienoties velomaratonam tā pēdējā dienā 24.jūlijā, lai kopā ar velotūristiem dotos Tautas braucienā no Lielvārdes līdz Siguldai. Starts plkst. 11:00 pie Lielvārdes stacijas. Sīkāka informācija un pieteikšanās www.ezi.lv.

Velobrauciens Tour de LatEst tiek īstenots Igaunijas - Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta "Ar velo pa Vidzemi un Dienvidigauniju" ietvaros. Projekta mērķis ir veicināt Dienvidigaunijas un Vidzemes reģiona atpazīstamību un konkurētspēju Eiropas tūrisma tirgū, paplašinot reģionu tūrisma produktu un pakalpojumu piedāvājumu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV