Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Jauniešu izlase no Eiropas Jauniešu čempionāta atgriežas ar medaļām

Anda Bīriņa, 07.07.2010. 15:00

Noslēdzies Spānijā notikušais Eiropas Jauniešu orientēšanās čempionāts (EYOC) un no tā mājās pārbraukusi arī Latvijas jauniešu izlase. Kopumā uz Spāniju bija devušies 16 jaunieši, kuri ar citu valstu pārstāvjiem sacentās garajā distancē, stafetē un sprintā. Liels bija prieks uzzināt, ka M16 grupas pārstāvji Gatis Berežnojs (Saldus OK), Valters Ļubinskis (ZVOC-VBSS) un Rūdolfs Zērnis (Saldus OK) spēja izcīnīt sudraba medaļu stafetēs, tā pierādot, ka citu valstu orientieristiem vērā jāņem ne tikai spēcīgākie pieaugušo un junioru grupu pārstāvji, bet jārespektē arī jauniešu izlase.
Jauniešu izlase no Eiropas Jauniešu čempionāta atgriežas ar medaļām

Eiropas jauniešu čempionātā no latviešiem garajā distancē labākās vietas izdevās iegūt Valteram Ļubinskim (M16 grupā 14.vieta), Reinim Grendem (M18 grupā 20.vieta), Madarai Šadrinai (W16 grupā 18.vieta) un Madarai Freimanei (W18 grupā 10.vieta).

Sprinta distancē labāko vietu no mūsējiem – ceturto izdevās izcīnīt M16 grupas pārstāvim Rūdolfam Zērnim no Saldus, tikai par divām sekundēm atpaliekot no trešās vietas ieguvēja šveicieša Denzlera Severina. No M18 grupas augstākajā vietā (46) bija Reinis Grende, no W16- Līga Valdmane (19.vieta), bet no W18 - Beāta Zaļaiskalna (9.vieta).

Kā jau minēts, stafetēs lielu prieku sagādāja M16 grupas pārstāvji Gatis Berežnojs (Saldus OK), Valters Ļubinskis (ZVOC-VBSS) un Rūdolfs Zērnis (Saldus OK), kuri spēja izcīnīt sudraba medaļu. Vēl jāpiemin, ka W18 grupas meitenes Ance Rusova, Madara Freimane un Beāta Zaļaiskalna ieguva 8.vietu. Latvijas izlases sportistu pilnus rezultātus iespējams aplūkot EYOC oficiālajā mājas lapā: www.eyoc2010.com.

Kā komentē treneris Oskars Zērnis, kas bija devies līdzi Latvijas izlasei, „Domāju, ka mūsējiem sacensībās gāja labi. Protams, mēs visi cerējām uz ļoti augstām vietām, bet, manuprāt, ir jāpriecājas arī par nelieliem sasniegumiem. Protams, vienmēr jau var cerēt uz augstākiem rezultātiem, bet jāņem vērā, ka daudziem jauniešiem šī ir pirmā lielo sacensību pieredze. Un, kā zināms, sākumā ir jāsasniedz mazāki mērķi, lai varētu virzīties uz lielākiem mērķiem. Pēc sacensībām mēs sapratām, ka, iespējams, rezultāti būtu bijuši augstāki, ja mēs tur būtu ieradušies daudz ātrāk un pieraduši pie Latvijai neraksturīgā apvidus. Kā redzams, tieši pirmās dienas rezultāti visiem mūsējiem bija diezgan knapi. Savukārt stafetēs daudz izteica ātrums un izturība, tāpēc jo īpaši liels prieks par puišiem, kuri spēja iegūt otro vietu. Kopumā skatoties, domāju, ka, mērķtiecīgi un regulāri strādājot, jauniešiem ir visas iespējas sasniegt ļoti augstus rezultātus."

EYOC Latviju pārstāvēja:
W16
Līga Valdmane (ZVOC-VBSS)
Arta Martinsone (Cēsu sporta skola / Meridiāns)
Madara Šadrina (Kāpa OK)
Edīte Bričonoka (Kāpa OK)

M16
Rūdolfs Zērnis (Saldus OK)
Gatis Berežnojs (Saldus OK)
Valters Ļubinskis (ZVOC-VBSS)
Emīls Henrijs Taube (ZVOC-VBSS)

W18
Madara Freimane (Auseklis IK)
Ance Rusova (ZVOC-VBSS)
Beāta Zaļaiskalna (Auseklis IK)
Sabīne Tilta (ZVOC-VBSS)

M18
Reinis Grende (RSP)
Dāvis Dišlers (RSP)
Jānis Sārs (Madonas BJSS)
Kārlis Baltacis (Kāpa OK)

Bildes no sacensībām iespējams aplūkot šeit:
http://picasaweb.google.lv/oskarszernis/Spanija#
http://picasaweb.google.lv/orienteering.latvia/Eyoc2010#

Foto: Oskars Zērnis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV